неділя, 10 листопада 2019 15:38

Війна в Україні змушує Німеччину подумати про власну безпеку

Війна в Україні змушує Німеччину подумати про власну безпеку
Через війну в Україні та анексію Криму тема оборони знову повернулася в порядок денний уряду Німеччини..

Канцлер Німеччини Ангела Меркель наголосила на необхідності збільшення фінансування німецької армії.

Питання оборони знову повернулося в порядок денний країн-членів НАТО через війну в Україні та російську окупацію Криму. Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель у своєму щотижневому відеозверненні, розміщеному на сайті федерального уряду, повідомляє rbc.ua.

За словами Меркель, через війну в Україні та окупацію Криму тема національної оборони та оборони НАТО знову виявилась у центрі уваги. Також вона додала, що для забезпечення безпеки Збройні сили Німеччини потребують у відповідного фінансування.

"Через війну в Україні та анексію Криму тема оборони знову повернулася в порядок денний. Збільшення оборонних витрат слугує на користь Бундесверу (Збройні Сили Німеччини) і тим самим нашій безпеці", - вважає вона.

Німецький канцлер наголосила, що НАТО є "центральним стовпом" європейської безпеки, тому країни-учасниці альянсу повинні взяти на себе більше відповідальності по забезпеченню безпеки в НАТО.

"Зрозуміло, стає все ясніше, що ми, європейці, європейські країни - члени НАТО, в майбутньому повинні взяти на себе більше відповідальності", - сказала Меркель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина рятує "Північний потік-2"

"Сімдесят років по тому НАТО потребує розширення і змін. НАТО має протистояти сьогоднішнім реаліям і викликам сьогодення", - говорить держсекретар США Майк Помпео. - Якщо країни вважають, що вони можуть отримати вигоду в плані безпеки, котрі дають НАТО необхідні ресурси, якщо вони не виконують своїх зобов'язань, існує ризик того, що НАТО може стати неефективною або застарілої організацією".

Зараз ви читаєте новину «Війна в Україні змушує Німеччину подумати про власну безпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути