Ексклюзиви
середа, 07 листопада 2018 08:05

Відповісти не встигнуть: в Росії визнали ядерну вразливість перед США

Відповісти не встигнуть: в Росії визнали ядерну вразливість перед США
Росії буде загрожувати серйозна небезпека, якщо США вийдуть із Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності. Фото - nan-news.ru

Росії буде загрожувати серйозна небезпека, якщо США вийдуть із Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД). Про це заявив керівник Центру міжнародної безпеки, дійсний член Російської академії наук Олексій Арбатов.

"Якщо ДРСМД впаде, американські ракети виявляться на тисячу кілометрів ближче до наших центральних районів. Росія своїми ракетами середньої дальності може дістати американців тільки з Чукотки, і накриють вони тільки Аляску, до континентальної частини не дістануть", - підкреслив він, передає "Зірка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилася реакція Німеччини на рішення Трампа про ракетний договір

Експерт робить висновок, що "поява американських крилатих ракет і балістичних ракет середньої дальності в Європі в пух і прах розносить систему зустрічного удару у відповідь, яка є основою нашої стратегії ядерного стримування. За такий час ніхто не зможе прийняти рішення і відповісти, просто не встигне".

На думку Арбатова, великою кількістю міжконтинентальних балістичних ракет "Тополь-М" у даний час вже нікого не можна здивувати. А нова важка ракета "Сармат" американцям "неприємна", але якісно така зброя "нічого не змінює".

Президент США Дональд Трамп в 20 жовтня заявив, що США вийдуть з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності, оскільки Росія порушує цю угоду.

Зараз ви читаєте новину «Відповісти не встигнуть: в Росії визнали ядерну вразливість перед США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути