вівторок, 29 травня 2018 19:20

Відомий російський політик назвав кремлівську владу винною у катастрофі рейсу MH17

Відомий російський політик назвав кремлівську владу винною у катастрофі рейсу MH17
Російський політик Григорій Явлінський вважає кремлівську владу винною у війні на Донбасі і катастрофі рейсу MH17. Фото: iPress

Винною у катастрофі малазійського Boieng є кремлівська влада, яка також відповідальна за військовою агресією Росії проти України.

Так вважає відомий російський політик Григорій Явлінський, про це він написав на власному сайті.

Явлінський зауважив, що катастрофа рейсу MH17 стала наслідком війни на сході України, яку спровокувала Росія.

"Відповідальність за збитий літак несуть саме ті, хто розв'язав гібридну криваву кримінальну війну, хто спонсорує, озброює і підтримує бойовиків. І рішення про використання в цій війні зенітних ракетних комплексів було прийнято в Росії – як частина бойових дій. І так, цю війну почала російська влада. Кремль досі намагається використовувати кривавий Донбас як засіб впливу на Україну. Загибель 298 пасажирів малайзійського літака і є наслідок усього цього", – написав політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін зробив заяву щодо причетності РФ до краху рейсу MH17

Однак, певну частину відповідальності Явлінський кладе на Європу. Адже там знали про наявність російських зенітно-ракетних комплексів на Донбасі, і все ж дозволили польоти пасажирських літаків над потенційно небезпечним районом.

"Відомо, що німецька розвідка знала про наявність установок "Бук" на театрі військових дій. Однак в Європі, не знаючи, як протистояти Росії і кваліфікувати військове вторгнення на територію сусідньої держави, розгубилися і промовчали. В результаті не було забезпечено закриття повітряного простору над районом бойових дій ", - зазначив Явлінський.

24 травня міжнародна Спільна слідча група оприлюднила висновки свого розслідування, де вказується, що зенітно-ракетна установка "Бук", яку використали для збиття пасажирського літака, перебуває у власності Російської Федерації і приписана до 53-ї бригади військ протиповітряної оборони Росії, базованій неподалік Курська.

Зараз ви читаєте новину «Відомий російський політик назвав кремлівську владу винною у катастрофі рейсу MH17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути