Ексклюзиви
вівторок, 23 лютого 2021 09:55

Відкрили музей із єдиним експонатом
5

В іспанському містечку Л'Асплуга-да-Франкулі відкрився незвичайний музей одного експонату El Museu Particular. За склом єдиної вітрини закладу представлений 1 предмет. У лютому ним стала виделка, яку у березні замінить шось інше: іграшка або пластиковий пакет.

Автори ідеї музею - історики Алекс Ребола та Анна Марія Андеверт. Мета їхнього проєкту - представити будинок як етнографічний музей, у якому повно невивчених предметів. Упродовж року вони планують розповідати історії побутових речей на своєму сайті та у соцмережах.

Фото: instagram.com/museuparticular

"Починаєш думати про речі, про які раніше не замислювався, наприклад, про походження предметів, якими ми користуємося щодня", - говорить Ребола про самоізоляцію, яка стала для історика джерелом натхнення.

1-й експонат приватного музею - звичайна виделка. У віконці виставочної вітрини можна побачити також невеликий плакат із основною інформацією про неї. Утім на вебсайті проєкту автори розповідають про історію походження експонату, пов'язують об'єкт із сучасним мистецтвом або попкультурою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колекціонер показав, якими іграшками гралися ХХ ст.

У столиці відкрили музей науки. Над його створенням працювали експерти з багатьох країн упродовж 3 років, а держава на це виділила 50 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили музей із єдиним експонатом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути