Ексклюзиви
понеділок, 09 листопада 2020 09:37

Від Трампа вимагають розпочати процес передачі президентської влади

Від Трампа вимагають розпочати процес передачі президентської влади
Дональда Трампа просять звільнити президетське крісло демократичним шляхом. Фото: unsplash.com

Підтримку перемоги Джо Байдена на президентських виборах у США висловив Центр по передачі президентської влади (Center for Presidential Transition - CPT) - позапартійна організація, яка консультує нові адміністрації, що приходять до влади.

У заяві CPT закликав чинного президента Дональда Трампа запустити процес передачі влади, повідомляє DW.

"Наполегливо закликаємо адміністрацію Трампа негайно почати поствиборчий перехідний процес, а команду Байдена - у повній мірі використовувати ресурси, які є в наявності згідно з законом про зміну президента (Presidential Transition Act)", - написали члени CPT в посланні, опублікованому 8 листопада.

У CPT зазначили, що політики-демократи завчасно приступили до планування перехідного періоду, набрали досвідчену та дисципліновану команду і підготувалися до вирішення тих проблем, з якими Байден зіткнеться 20 січня, коли закінчиться термін повноважень Дональда Трампа і віцепрезидента Майка Пенса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп відреагував на перемогу Байдена

Представники CPT, до складу якого, зокрема, входить республіканець Джошуа Болтен, глава адміністрації Білого дому під час перебування президентом Джорджа Буша-молодшого, відзначили, що незважаючи на майбутні судові тяжби, результат виборів "досить ясний", що має покласти початок "перехідного процесу".

Вибори у США відбулися 3 листопада 2020 року. Головними кандидатами стали колишній віцепрезидент Джо Байден і чинний президент країни Дональд Трамп. Трамп зробив гучну заяву після новин про перемогу його конкурента Джо Байдена на виборах президента США. Прогнозовано, республіканець не згоден мирно передати владу опоненту.

Зараз ви читаєте новину «Від Трампа вимагають розпочати процес передачі президентської влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути