понеділок, 24 серпня 2020 21:50

Від ситуації в Білорусі залежить майбутнє Центральної Європи - прем'єр Польщі

Від ситуації в Білорусі залежить майбутнє Центральної Європи - прем'єр Польщі
Фото: REUTERS

Успіх Центральної Європи залежить від солідарності навколо питання Білорусі країн регіону.

"Зараз ситуація в Білорусі це – запальний пункт. Від того, як ми розв'яжемо цей "гордіїв вузол", залежить майбутнє Центральної Європи", - заявив голова Ради міністрів Польщі Матеуш Моравецький.

"Сьогодні солідарність ми будуємо навколо Білорусі разом з Литвою та іншими балтійськими країнами та Вишеградською групою, так і в подальшій перспективі, я сподіваюся, разом з Білоруссю та Україною ми формуватимемо майбутнє Центральної Європи", - наголосив Моравецький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко звільнив посла, який підтримав мітингувальників

Він зазначив, що запросив лідерів польської опозиції спільно обговорити ситуацію в Білорусі і виробити спільну позицію з цього приводу.

У Білорусі два тижні тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня. За офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Силовики жорстоко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети. З початку протестів було затримано більше 6,7 тисячі осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб. Білоруські правозахисники повідомили про принаймні п'ятьох загиблих під час протестів.

Зараз ви читаєте новину «Від ситуації в Білорусі залежить майбутнє Центральної Європи - прем'єр Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути