понеділок, 26 квітня 2021 12:05

Від коронавірусу в країні кожні 4 хв вмирає людина

Від коронавірусу в країні кожні 4 хв вмирає людина
Жінка та її родина почула новину про смерть чоловіка в Індії, 15 квітня / Reuters

За останні 24 год. в Індії підтверджено майже 350 тис. випадків зараження коронавірусом. Це четвертий день рекордного зростання в країні.

Індійський прем'єр Нарендра Моді визнав, що хвиля інфекцій захлиснула країну. У більшості лікарень немає ліжок для пацієнтів з Covid-19 і кисню. Про це пише Rzeczpospolita.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порушників карантину б'ють і змушують робити фізичні вправи

Сім'ї привозять хворих на машинах і ставлять їх із балонами перед лікарнями, благаючи прийняти пацієнтів.

Головний міністр Делі Арвінд Кеджрівал продовжив на тиждень повний локдаун столиці, який мав закінчитися в понеділок, 26 квітня. Так хоче зупинити поширення вірусу, від якого гине один індієць кожні 4 хв та близько 2,8 тис. людей на день.

В Індії з населенням 1,366 млрд людей кількість тих, хто захворів на коронавірус, досягає 17 млн людей, померли понад 193 тис. Тільки за останній місяць щоденна кількість нових випадків зараження зросла у вісім разів, а смертей - у 10 разів.

"Країна на межі гуманітарної катастрофи", - каже декан американської Школи громадської охорони здоров'я Університету Брауна Ашиш Джа.

Уряд прем'єра Моді звинувачують у втраті пильності, бо дозволяв масові релігійні та політичні зібрання, коли кількість хворих в Індії впала нижче 10 тис. в день.

"Ми були занадто самовпевненими після того, як успішно перемогли першу хвилю, але інша хвиля потрясла націю. Закликаю співгромадян пройти вакцинацію і проявляти крайню обережність", - сказав прем'єр.

США висловили стурбованість через надзвичайно високі темпи інфікування в Індії. Держсекретар Ентоні Блінкен написав, що Америка "незабаром надасть додаткову підтримку індійцям і їхнім героїчним медикам".

Штати раніше критикували за обмеження експорту сировини, необхідної для виробництва вакцин, і запровадження ембарго, що заблокувало виробництво вакцин AstraZeneca. У квітні Інститут сироваток Індії, найбільший у світі виробник вакцин, закликав президента США зняти ембарго, а деякі конгресмени закликали Байдена передати Індії невикористані вакцини.

Видання Indian Express з посиланням на внутрішні урядові аналізи пише, що пік заражень в Індії має припасти на середину травня, а щоденна кількість заражень досягне тоді пів мільйона випадків.

В Індії недавно виявили подвійний мутантний вірус, який є причиною дедалі більшої кількості заражень. Ця мутація вже виявлена також у трьох країнах Європи.

Зараз ви читаєте новину «Від коронавірусу в країні кожні 4 хв вмирає людина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути