субота, 07 листопада 2020 23:51

Віце-президентом США вперше в історії стане жінка

Віце-президентом США вперше в історії стане жінка
Її досвід роботи в сфері кримінального права може допомогти адміністрації Байдена вирішити питання расової рівності. Фото: flickr.com

Посаду віце-президента США в апараті Джо Байдена посяде сенатор від штату Каліфорнія Камала Харріс. Вона стане першою в історії Штатів жінкою, що обійняла цю посаду.

Про це повідомляє CNN. У серпні 56-річна сенаторка ямайско-індійського походження була затверджена кандидатом на пост віце-президента на з'їзді Демократичної партії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп відреагував на перемогу Байдена

Камала Харріс - одна з найпомітніших темношкірих жінок в американській політиці, приваблива для представників всього ідеологічного спектру партії. Вона пропрацювала шість років як генеральний прокурор Каліфорнії, перш ніж потрапити в Сенат у 2016 році.

Її досвід роботи в сфері кримінального права може допомогти адміністрації Байдена вирішити питання расової рівності і підтримання порядку після того, як в цьому році країну охопили протести. Очікується, що вона буде головним радником з призначенням суддів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден створює робочу групу по коронавірусу

Джо Байден переміг на виборах президента США оголосили телеканали CNN і ABC News, грунтуючись на даних підрахунку бюлетенів і своїх експертних оцінках.

Байден, вважає CNN, переміг в Пенсільванії і Неваді і набрав в цілому 273 голоси вибірників при необхідних 270 голосах. Аналогічні дані по найбільш консервативною оцінкою дає і видання The New York Times.

Аналітики ABC News також впевнені, що в Пенсільванії і Неваді більшість виборців проголосували за Байдена. Такі ж дані повідомляє телеканал Fox News.

Зараз ви читаєте новину «Віце-президентом США вперше в історії стане жінка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути