Ексклюзиви
середа, 21 березня 2018 02:36

Вибори в Росії: людям платили, а опозицію залякували - Держдеп США

Вибори в Росії: людям платили, а опозицію залякували - Держдеп США
Керівник прес-служби Держдепартаменту Хізер Науерт. Фото: 112

Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс на брифінгу у Вашингтоні ухилилася від відповіді на питання про президентські вибори в Росії.

"Ми не можемо диктувати іншим країнам, як вони повинні проводити вибори. Ми можемо контролювати тільки свободу і справедливість наших виборів", - відповіла Сандерс на питання чи вважає адміністрація США вибори в Росії вільними і справедливими.

Про це повідомляє CBS News.

Прес-секретар додала, що для США важливо налагодити діалог з Росією, але санкції зняті не будуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білому домі прокоментували вибори Путіна

Водночас офіційний представник Держдепартаменту США Хізер Науерт заявила, що вибори в Росії порушували багато людських свобод.

"Насамперед, я хотіла б зазначити, що нічого несподіваного не сталося в тому, що Володимир Путін був переобраний і залишився лідером Росії", - зазначила Нойєрт.

Представник Держдепартаменту заявила, що деяким людям в Росії платили за участь в голосуванні. За її словами, опозиційні лідери були залякані або ув'язнені.

"Ми довіряємо доповіді ОБСЄ, в якій говориться, що вибори в Росії проходили в надмірно контрольованому юридично і політично середовищі, в якому не було навіть шансів у інших кандидатів, і супроводжувалися постійним зниженням критики", - заявила Науерт.

Нагадаємо, багато лідерів країн ЄС не привітали Путіна з перемогою на виборах і в принципі ніяк не прокоментували підсумки минулих виборів. Європейський Союз не визнав результатів голосування в окупованому Криму. Також таку позицію висловили Франція, Норвегія і Польща.

Зараз ви читаєте новину «Вибори в Росії: людям платили, а опозицію залякували - Держдеп США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути