Ексклюзиви
субота, 16 грудня 2023 09:13

Угорщині натякнули, що краще вийти з ЄС

Угорщині натякнули, що краще вийти з ЄС
Постійний представник Литви при Європейському Союзі Арнольдас Пранцкевічюс вважає, що Угорщина має вийти з ЄС. Фото: pravda.com.ua

Угорщині через її позицію на засіданні Європейської ради цього тижня варто вийти зі складу Євросоюзу.

На це натякнув постійний представник Литви при Європейському Союзі Арнольдас Пранцкевічюс. Засідання Європейської ради він прокоментував у Facebook.

Представник Литви прямо не назвав Угорщину, але вказав на "одного з лідерів", який не погодився зі схваленням €50 млрд макрофінансової допомоги Україні та "вихваляється у Twitter своїми досягненнями".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає євродопомогу попри "вибрики" Орбана

"Дуже хочу побажати цій державі-члену ніколи не зазнати війни, яку зараз переживає народ України, щоб її міста не бомбардували, а громадяни не гинули, щоб її території ніколи не були окуповані державою-агресором. Бажаю їй ніколи не просити солідарності в інших й ніколи не опинятись у ситуації, коли союзники накладають вето на життєво важливу допомогу в часи найбільшої потреби", - зазначив Пранцкевічюс.

На його думку, якщо ця держава-член ЄС не готова розділити солідарність та взаємну довіру Європейського Союзу, "є лише одне правильне рішення - вийти з нього".

Премʼєр-міністр Угорщини Віктор Орбан наклав вето на допомогу у €50 млрд Україні від Європейського Союзу. Політик заявив, що його уряд не скасує вето, доки ЄС не виплатить Угорщині всі заморожені кошти.

Перед тим рішення про початок переговорів з Україною та Молдовою лідери ЄС ухвалили за відсутності угорського прем'єра Віктора Орбана. Це дозволило уникнути вето.

Зараз ви читаєте новину «Угорщині натякнули, що краще вийти з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути