вівторок, 09 травня 2023 10:05

Велика Британія готується передати Україні далекобійні ракети – ЗМІ

Велика Британія готується передати Україні далекобійні ракети – ЗМІ
Велика Британія готується передати Україні ракети великої дальності Storm Shadow. Фото: pixabay.com

Велика Британія має намір відправити до України далекобійні ракети Storm Shadow. Вони здатні вражати цілі на відстані до 300 км.

Лондон підштовхує адміністрацію президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена до надання Києву зброї, яка може досягати територій, контрольованих Росією, пише The Washington Post.

"2 травня Міністерство оборони Великої Британії попросило висловити зацікавленість у наданні ракет, які здатні завдавати удари на дальність до 300 кілометрів", – сказано у повідомленні про закупівлю, очолюваним Лондоном Міжнародним фондом для України, групою країн Північної Європи, яка створила механізм відправки зброї на поле бою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нідерланди домовляються з партнерами щодо передачі Києву F-16

За словами британського чиновника, який відмовився підтвердити тип, терміни чи кількість озброєння, яке розглядається, остаточного рішення не прийнято. Водночас це повідомлення є суттєвим кроком до того, щоб Велика Британія сама постачала такі боєприпаси. Характеристики та можливості у запиті відповідають крилатим ракетам Storm Shadow повітряного базування.

У "злитих" секретних документах Пентагону, які потрапили у мережу, стверджувалося нібито розвідка США підтвердила плани Великої Британії направити Україні невстановлену кількість ракет Storm Shadow.

Вашингтон надсилає іноземним урядам скорочені версії своєї техніки. Пентагон зберігає свої найвищі можливості для військ США. Зокрема американці знімають з танків Abrams чутливу техніку, перш ніж передати їх Україні. У Вашингтоні бояться, що електроніка може потрапити до росіян.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія готується передати Україні далекобійні ракети – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути