Ексклюзиви
понеділок, 05 червня 2023 10:29

Велика Британія лобіюватиме призначення на пост генсека НАТО свого міністра

Велика Британія лобіюватиме призначення на пост генсека НАТО свого міністра
Міністра оборони Великої Британії Бена Воллеса називають одним з головних претендентів на пост генсека НАТО. Фото: gettyimages.com

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак цього тижня два дні проведе у Вашингтоні, де зустрінеться з президентом США Джо Байденом.

Під час своєї поїздки він переконуватиме американського президента підтримати британського міністра оборони Бена Воллеса як претендента на пост генсека НАТО. Про це повідомляє The Telegraph.

За інформацією видання, Воллес нині популярний у США завдяки його центральній ролі у створенні міжнародної коаліції підтримки України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Деякі країни НАТО бояться Росію" ‒ Зеленський дорікнув Альянсу

Саме Воллес довів витрати Великої Британії на оборону до 2,25% ВВП і наполягає на тому, щоб до кінця десятиліття вони досягли 3%.

Нині ймовірними претендентами на пост генсека НАТО, окрім Уоллеса, є прем'єр-міністри Естонії Кая Каллас, Нідерландів Марк Рютте, Іспанії Педро Санчес та голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Члени НАТО намагатимуться досягти консенсусу за допомогою консультацій, але визнають, що Сполучені Штати матимуть важливе право голосу.

У жовтня 2023 року закінчується термін повноважень нинішнього генсека НАТО Єнса Столтенберга. Він обіймав цю посаду з 2014 року.

Україна не зможе стати членом НАТО найближчим часом. НАТО та ЄС не повинні давати надмірні обіцянки претендентам, сказав міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

Нещодавно британський міністр оборони Бен Воллес сказав, що Лондон оптимістично налаштований щодо успіхів майбутнього контрнаступу Збройних сил України на фронті. За його словами, існує реальна можливість того, що Києву вдасться повернути Крим, який Росія окупувала ще у 2014 році.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія лобіюватиме призначення на пост генсека НАТО свого міністра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути