Ексклюзиви
четвер, 29 березня 2018 14:19

"Важлива субстанція": США, Британія та Росія обмінялися новими погрозами

"Важлива субстанція": США, Британія та Росія обмінялися новими погрозами
Велика Британія та США можуть ввести нові санкції проти РФ через отруєння Скрипаля та втручання у справи інших країн. Фото:Ratel.kz

США та Росія не виключають можливості взаємного арешту бізнес-активів та подальших санкцій. Про це заявили офіційні представники всіх сторін.

США також розглядають можливість посилення візового режиму з РФ та поглиблення санкцій. Діятимуть з огляду на зустрічні випади Кремля. Про це заявив посол США в Москві Джон Гантсман, повідомляє ТАСС.

Конгрес США продовжить санкційну політику щодо Росії. Його представники стурбовані втручанням у вибори в США і порушенням міжнародного права на Донбасі. США готові до будь-якої відповіді з боку Росії на висилку 60 російських дипломатів з країни, заявив Гантсман.

Журналісти запитали, чи можуть США арештувати активи російських компаній через отруєння колишнього ГРУшника Сергія Скрипаля. "Звісно, це можливо", - відповів посол.

Він наголосив, що Вашингтон готовий до будь-яких дій Росії у відповідь.

Голова комітету російської Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький не виключає симетричної відповіді в разі арешту активів росіян на території США.

"Активи РФ у США не настільки великі. Але в разі прийняття таких протиправних дій, про які говорить пан посол, розмір американських активів у Росії дозволяє відповісти симетрично", - заявив Слуцький.

Британія пригрозила заборонити продаж російських облігації на своїх біржах. Такі обмеження погодилася розглянути голова британського уряду Тереза Мей.

У лютому 2018-го російські банки через торги у Лондоні продали єврооблігацій на $4 млрд, повідомляє The Guardian. Половину цих цінних паперів продали на Лондонській біржі. Теперішні санкції, введені проти російських банків після отруєння Скрипаля, не забороняють такі операції.

"Це буде дуже погано не тільки для нас, а й для іноземних інвесторів", - прокоментував можливість заборони продажу єврооблігацій заступник міністра фінансів РФ Олексій Мойсеєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секс-скандал у Держдумі: соратник Жириновського домагався журналісток

Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков пообіцяв слідкувати за тим, які заяви робить Захід.

"Ми дуже уважно спостерігаємо за цим. Безумовно, це дуже важлива субстанція, яка стосується в цілому іміджу країн як надійних економічних партнерів", - заявив Пєсков.

Президент США Дональд Трамп продовжив на рік надзвичайний стан у зв'язку з умисною діяльністю в кіберпросторі.

"Кібератаки все ще створюють надзвичайну загрозу для національної безпеки, зовнішньої політики та економіки США. З цієї причини національний надзвичайний стан, оголошений 1 квітня 2015 року, я продовжую на рік", - повідомляє прес-служба Білого дому з посиланням на Трампа.

Обмежувальні заходи 28 грудня 2016-го ввів тодішній президент Барак Обама. Зокрема, під їхні дії підпадають російські ФСБ і ГРУ.

Зараз ви читаєте новину «"Важлива субстанція": США, Британія та Росія обмінялися новими погрозами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути