Ексклюзиви
неділя, 02 травня 2021 22:24

Вашингтон підтримав Чехію в протистоянні з Росією

Вашингтон підтримав Чехію в протистоянні з Росією
Блінкен і Бабіш зійшлися на думці щодо необхідності продовження підтримувати єдність і рішучість у відповідь на дестабілізуючі дії Росії. Фото: Reuters

Держсекретар США Ентоні Блінкен провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Чехії Андрієм Бабішем, в ході якої обговорили дії Росії.

"Держсекретар Ентоні Блінкен сьогодні говорив з прем'єр-міністром Чехії Андрієм Бабішем. Він зробив наголос на солідарності США з Чехією в тому, що стосується її мужньої відповіді на російську підривну і смертоносну діяльність на чеській землі", - йдеться в заяві представника Держдепу Неда Прайса.

Блінкен і Бабіш зійшлися на думці щодо необхідності продовження підтримувати єдність і рішучість у відповідь на дестабілізуючі дії Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чехія вишле ще близько 70 працівників російського посольства

На думку співрозмовників, "рішення Чехії вивести Росатом з тендеру на АЕС Дуковани і значно скоротити присутність російської розвідки в Празі посилило безпеку Чеської республіки і всього альянсу НАТО".

Чехія звинуватила Росію в організації вибуху, що стався 16 жовтня 2014 року на складах зброї у Чехії та призвів до руйнувань і загибелі двох місцевих жителів. Через це Чехія вислала 18 російських дипломатів, які працювали на спецслужби. У відповідь Росія оголосила 20 працівників посольства Чехії в Москві персонами нон ґрата.

Зараз ви читаєте новину «Вашингтон підтримав Чехію в протистоянні з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути