пʼятниця, 08 січня 2021 11:36

Вакцина діє на нові штами коронавірусу

Вакцина діє на нові штами коронавірусу
Вакцина проти коронавірусу. Ілюстративне фото / Reuters

Згідно лабораторного дослідження, проведеного американським виробником ліків, вакцина від Pfizer Inc і BioNTech ефективна проти ключової мутації в нових варіантах коронавірусу, виявлених у Великій Британії та ПАР.

Дослідження медичного відділення Техаського університету показало, що вакцина ефективно нейтралізує мутацію вірусу. Про це пише Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від коронавірусу померла мати російського екс-шпигуна

За словами одного з провідних вчених Pfizer в області вірусних вакцин Філа Дормітцера, мутація відповідальна за більшу передачу вірусу. Тож були побоювання, що вона також може змусити вірус уникнути нейтралізації антитілами, утвореними завдяки вакцині.

Дослідження проводили на крові, взятої у людей, яких вакцинували. Результати їх обмежені, бо не розглядають повний набір мутацій, виявлених в будь-якому з нових варіантів вірусу, який швидко поширюється.

Дормітцер сказав, що обнадіює те, що вакцина виявилася ефективною проти цієї мутації, а також 15 інших мутацій, щодо яких компанія раніше тестувала.

Дослідники планують провести аналогічні тести, щоб переконатися, що вакцина ефективна проти інших мутацій, виявлених в варіантах Великій Британії і ПАР, і сподіваються отримати більше даних протягом кількох тижнів.

Вакцини Pfizer / BioNTech і вакцини від Moderna при потребі можна швидко налаштувати для усунення нових мутацій вірусу.

Зараз ви читаєте новину «Вакцина діє на нові штами коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути