Ексклюзиви
субота, 14 жовтня 2023 09:30

У США розповіли, чи просили Ізраїль відкласти наземну операцію в Секторі Гази

У США розповіли, чи просили Ізраїль відкласти наземну операцію в Секторі Гази
Американський чиновник каже, що США не просили Ізраїль відкласти операцію в Секторі Гази. Фото: gettyimages.com

Сполучені Штати Америки не просили Ізраїль відкладати наземну операцію в Секторі Гази, про що раніше писали деякі ЗМІ.

Про позицію США з цього питання на умовах анонімності розповів високопоставлений американський чиновник, повідомляє NBC News.

Раніше представниця видання Fox News з посиланням на анонімні джерела повідомляла, що США нібито закликали Ізраїль дотримуватись законів війни та відкласти наземну операцію в Газі, поки не організують безпечний коридор для цивільних.

Водночас співрозмовник NBC заявив, що Ізраїль намагається звести до мінімуму шкоду для мирного населення. Але, враховуючи, що ракетні обстріли з Гази тривають протягом тижня, Ізраїль "має потребу, право та зобов'язання відповісти операціями, які вони вважають необхідними".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористи ХАМАС привітали "невтомні зусилля" Путіна

Окрім того, у Секторі Гази проживає від 500 до 600 американців. Тому США продовжують переговори з Ізраїлем і Єгиптом щодо відкриття безпечного коридору для тих, хто хоче виїхати. Цей коридор залежить від погодження Єгипту залишити відкритим контрольно-пропускний пункт Рафах, єдиний шлях до Синая з Гази.

Американський чиновник розповів, що переговори США з Єгиптом передусім стосувалися американських та інших іноземних громадян. При цьому безпека для палестинців не обговорювалася. Вважається також, що серед мирних жителів Гази є американські заручники.

"Ми намагаємося домогтися звільнення заручників. Крапка. Ми усвідомлюємо жорстокість організації, яка захопила цих заручників, і дуже чітко це розуміємо, але ми робимо все можливе, щоб забезпечити їхнє звільнення, включно з проханням до інших країн, які мають будь-які важелі впливу, застосувати цей важіль. У той же час ми визнаємо, що Ізраїль має тут дуже законні потреби", - сказав співрозмовник агенції.

Ізраїльські військові у суботу, 14 жовтня, завдали удару по угрупованню Хезболла на півдні Лівану.

Удару по Лівану було завдано у відповідь на "проникнення неопізнаних повітряних об'єктів на територію Ізраїлю і обстріл БпЛА ЦАХАЛу".

Зараз ви читаєте новину «У США розповіли, чи просили Ізраїль відкласти наземну операцію в Секторі Гази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути