Ексклюзиви
вівторок, 17 вересня 2024 17:10

У США не вистачає запасів зброї, вони скоротили поставки Україні - ЗМІ

У США не вистачає запасів зброї, вони скоротили поставки Україні - ЗМІ
США можуть скоротити допомогу Україні. Фото: pixabay.com

У Пентагону скорочуються запаси зброї та іншого військового обладнання.

Через це упродовж останніх місяців обсяги пакетів військової допомоги Україні стали меншими. Про це пише CNN із посиланням на двох американських посадовців.

"Пакети військової допомоги США для України упродовж останніх місяців були меншими, оскільки запаси зброї та обладнання, які Пентагон готовий надіслати Києву зі своїх складів, скоротилися", - йдеться у повідомленні.

У квітні Пентагон оголосив про пакет на $1 млрд. Відтоді жоден з пакетів не перевищив суму в $400 млн. Деякі складали $125 млн і $250 млн.

Такі зміни сталися на тлі занепокоєння з приводу можливого послаблення обороноздатності США. Американські виробники зброї намагаються задовольнити величезний попит через війну РФ з Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США та Європи виникла гостра проблема з виробництвом зброї - WSJ

Дефіцит означає, що адміністрація президента Джо Байдена все ще має $6 млрд для озброєння та оснащення України. Але Пентагону не вистачає запасів, які він готовий надати через понад два роки війни.

"Йдеться про запаси, які ми маємо на наших складах, про що українці просять, і чи можемо ми задовольнити ці запити тим, що маємо зараз, не впливаючи на нашу обороноздатність, - сказав один зі співрозмовників.

Речник Пентагону генерал-майора Пет Райдер каже, що відомство попросило Конгрес дати більше часу, щоб витратити ці кошти, перш ніж вони закінчаться наприкінці вересня.

"Поповнення запасів також є проблемою", - сказав посадовець.

США нарощують виробництво 155-мм боєприпасів та ракетних системи Patriot як для постачання в Україну, так і для поповнення запасів США. Але це багаторічний процес, який не зможе швидко задовольнити попит.

До повномасштабного вторгнення США щомісяця виробляли приблизно 15 тис. 155-мм артилерійських снарядів. З відкриттям нових заводів та виробничих ліній там виробляють 40 тис. снарядів на місяць. Але Пентагону все одно знадобиться понад рік, щоб досягти своєї мети - 100 тис. снарядів щомісяця. Нарощування виробництва йде за графіком, але це процес, який триватиме роки, вимагаючи нових потужностей, розширення заводів та бажання Конгресу виділяти гроші.

Сполучені Штати Америки звернулися до Японії, щоб надати Києву ракети для ЗРК Patriot. На такий крок Вашингтон наштовхнули нестача систем протиповітряної оборони в Україні та неможливість швидкого ухвалення пакета допомоги в Конгресі. Японія затвердила зміни в політиці, пише The Washington Post із посиланням на анонімних американських посадовців.

Зараз ви читаєте новину «У США не вистачає запасів зброї, вони скоротили поставки Україні - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути