Ексклюзиви
вівторок, 02 квітня 2024 09:55

У США нарощують виробництво снарядів для України - ISW

У США нарощують виробництво снарядів для України - ISW
Західні партнери збільшують обсяги виробництва снарядів. Фото: mil.in.ua

У Сполучених Штатах Америки вживають заходів для подвоєння внутрішнього виробництва артилерійських снарядів для підтримки України.

Окрім того, США хочуть придбати турецьку вибухівку, щоб збільшити виробництво снарядів. Про це з посиланням на Bloomberg пише Інститут вивчення війни (ISW).

Пентагон уклав контракт з американською оборонною компанією General Dynamics Ordnance and Tactical Systems на будівництво трьох виробничих ліній металевих деталей 155-мм артилерійських снарядів у Техасі з турецькими субпідрядниками. Один із техаських заводів має розпочати виробництво вже у червні 2024 року.

Помічник міністра армії США з питань закупівель, матеріально-технічного забезпечення та технологій Дуг Буш заявляв, що армія США прагне подвоїти місячне виробництво 155-мм снарядів з 28 тис. на місяць у жовтні 2023 року до приблизно 60 тис. снарядів на місяць у жовтні 2024 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Байдена прокоментували нову ініціативу Джонсона щодо допомоги Україні

Однак досягти цього можна за умови запропонованих Конгресом додаткових асигнувань. Законопроєкт уже прийнято, тепер це залежить від внутрішнього виробництва вибухових матеріалів у США. А імпорт турецької вибухівки допоможе збільшити виробництво снарядів.

Аналітики також зазначають, що партнери з Європи та Азії продовжують надавати Україні військову та фінансову допомогу, нарощуючи власні оборонно-промислові потужності. Зокрема, 28 березня Німеччина оголосила про новий пакет допомоги Україні, до якого входять боєприпаси для танків Leopard, 40-мм і 155-мм артилерійських боєприпасів і розвідувальні безпілотники. Німецький виробник зброї Rheinmetall заявив, що ЄС виділив йому понад 130 мільйонів євро для збільшення виробництва боєприпасів.

А 29 березня міністр оборони Бельгії Людивін Дедондер оголосив про схвалення його країною допомоги обсягом 100 млн євро. Ці гроші підуть на підтримку майбутнього українського парку винищувачів F-16.

Окрім того, 1 квітня стало відомо, що Японія виділила Україні $118 млн у рамках проектів Світового банку, спрямованих на відновлення системи охорони здоров'я та житлової інфраструктури. Дещо раніше японський уряд пом'якшив свої правила передачі оборонного обладнання, що дозволить експортувати винищувачі, які Японія має намір розробити спільно з Великою Британією та Італією та розгорнути до 2035 року. Їх можна буде експортувати в треті країни, але там не має бути бойових дій.

"Європейські країни продовжують зусилля щодо забезпечення України критично важливими артилерійськими боєприпасами, в тому числі через ініціативу під керівництвом Чехії щодо постачання артилерійських боєприпасів для України з-за меж ЄС", - йдеться у повідомленні.

Спікер Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки Майк Джонсон очікує, що пакет допомоги Україні включатиме "деякі важливі нововведення", зокрема - можливе виділення допомоги у кредит.

Джонсон заявив про складне становище, в якому він опинився, маючи історично невелику більшість у Палаті представників.

Зараз ви читаєте новину «У США нарощують виробництво снарядів для України - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути