понеділок, 26 лютого 2018 20:38

У мережі показали вишукані королівські палаци Індії
9

Місто Джайпур - одне з архітектурних чудес Індії. Тут розташовані найвишуканіші королівські палаци країни. Їм сотні років, але вони все ще захоплюють сучасних туристів.

Місто побудоване у 1700-х роках на замовленням Раджпутського правителя Савай Раджа Джай Сингх II, повідомляє CCN.

Джайпур називають "рожеве місто"
Фото: Віктор Ченг
Джайпур називають "рожеве місто"
Джайпур називають "рожеве місто"
Джайпур називають "рожеве місто"
Джайпур називають "рожеве місто"

Романтичний пудровий рожевий відтінок - головна родзинка Джайпура. Саме завдяки їй отримало назву "рожеве місто". Архітектурна краса і казковість - це те, що привезли зі столиці Раджастханадо Гонконгу двоє фотографів: Віктор Ченг та Саманта Вонг. Вони стверджують, що фото, які зробили в Джайпурі, отримали небачену реакцію в Інтернеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Індії за голову боллівудської актриси оголосили нагороду

"Реакція була дивовижною, майже смішною. Багато наших підписників не бачили цієї сторони Індії, тому ми щасливі, що змогли її показати".

Для фотографів пастельне рожеве забарвлення будівель міста стало однією з найбільш інтригуючих рис.

"Перші ворота, які ви бачите, коли входите до міста - рожеві. Коли йдете далі, відтінки змінюють один одного - від яскравих рожевих до червонувато-коричневих", - сказала Вонг.

Особливо популярним у мережі став один рожевий палац Хава Махал. Ця будівля є продовженням міського палацу. Через вікна особливої форми придворні жінки могли спостерігати за вулицею, не з'являючись на публіці.

Автор: Віктор Ченг
  Джайпур називають "рожеве місто"
Джайпур називають "рожеве місто"

"Цей кадр було непросто спіймати. У готелі розташовується кав'ярня і нам довелося чекати більше години, поки натовп не зникне, щоб отримати таке чудове фото", - сказав Ченг.

Рожевий колір палацу був настільки насиченим і яскравим, що він вирішив майже не редагувати фото. Хотів зобразити його таким, як насправді.

"Багато будинків побудовані дуже симетрично. З точки зору фотографа, це фантастично гарно. Все місто складається зі складних симетричних фігур. Для того, щоб зробити гарне фото не потрібні великі зусилля", - говорить Ченг.

Біля єгипетського міста Мінья, у долині Нілу, археологи знайшли стародавній жрецький некрополь пізнього періоду правління фараонів або початку епохи Птолемеїв. В одному з поховань фахівці виявили понад 1000 статуй і чотири підписані ієрогліфами ритуальні алебастрові посудини для зберігання внутрішніх органів.

Зараз ви читаєте новину «У мережі показали вишукані королівські палаци Індії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути