Ексклюзиви
пʼятниця, 13 квітня 2018 09:08

У Росії прагматики, тому Третьої світової не буде - експерт

У Росії прагматики, тому Третьої світової не буде - експерт
Третьої світової не буде - експерт Фото: Голос Америки

Путін свідомо провокує Трампа загостренням ситуації в Сирії.

"Кремль лякатиме до певної межі. До Третьої світової війни не дійде – адже в Росії теж прагматики", - переконаний військовий експерт Дмитро Снєгирьов, пише "24".

За словами експерта, Путін намагається створити біполярний світ – поділити його на зони впливу. Крім того, Путін іде на ескалацію напруженості, щоб мобілізувати російське суспільство, відволікти населення від внутрішніх економічних проблем, знову створивши образ зовнішнього ворога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Скрипаль воскрес": болгарський журналіст потролив Захарову

При цьому, вважає фахівець, Трампа спровокували, що підтверджує його перший емоційний твіт. Потім президент США зробив спокійнішу заяву, закликавши Росію зупинити гонку озброєнь. Однак, активізація напруженості буде, але потім вона піде на спад. Росія готова морально протистояти США і зараз показала, що відстоюватиме свої інтереси, і Сирія – в пріоритеті.

"Трамп змушений буде стріляти по сирійських базах. Сумнівно, що він наважиться вдарити по російській авіаційній базі. Це можуть зробити Ізраїль або сирійські повстанці. Можливо, знову буде розгромлена якась колона російських найманців. За великим рахунком, Трамп розуміє, що Сирія – єдиний полігон, де він може тиснути на Росію військовою силою. Будуть торги. Загострення в Сирії призведе до нової Ялтинської конференції. Наступна зустріч Волкера і Суркова, по суті, буде її стартом", – впевнений Снєгирьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США визначили цілі в Сирії, куди вдарить ракетами - ЗМІ

8 квітня у сирійському місті Дума була здійснена хімічна атака, внаслідок якої за різними даними загинули понад 100 цивільних. В уряді США попередили, що Росія зі своєю "непохитною підтримкою" влади Сирії нестиме відповідальність за подібні атаки.

11 квітня ударна група американських кораблів на чолі з авіаносцем ВМС США Harry Truman відправилась з військово-морської бази Норфолк в штаті Віргінія, а над авіабазою Росії в Сирії вже помітили бомбардувальників з протикорабельними ракетами.



Зараз ви читаєте новину «У Росії прагматики, тому Третьої світової не буде - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути