пʼятниця, 20 квітня 2018 01:30

У РФ заявили про можливе припинення авіасполучення з США

У РФ заявили про можливе припинення авіасполучення з США
РФ може припинити польоти в США. Фото: Sputnik

У міністерстві закордонних справ Росії припустили, що РФ і США можуть залишитися без авіасполучення через труднощі з отриманням американських віз екіпажами "Аерофлоту".

"Уже навіть не можна виключити, що наші країни залишаться без авіаційного сполучення. "Аерофлот", який єдиний здійснює регулярні рейси між Росією і США, може виявитися змушений їх припинити, тому що екіпажі відчувають зростаючі труднощі з отриманням американських віз", - йдеться в коментарі МЗС РФ.

У відомстві нагадали, що обов'язок завчасно надавати візи для персоналу повітряних суден зафіксована в російсько-американській угоді про повітряне сполучення від 1994 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кабміні пояснили, коли буде авіасполучення з Росією

Повітряний простір України для російських авіакомпаній закрили. Таке рішення затвердила Державна авіаційна служба України. Спочатку заборона стосувалась російських авіакомпаній, які незаконно порушували повітряний простір України, здійснюючи рейси до тимчасово окупованого Криму. Тому можливість літати в Україну була лише в авіакомпанії "Ютейр". У відповідь на це Москва вирішила заборонити польоти до Росії всім українським авіакомпаніям, не назвавши жодних підстав для цього.

Зараз ви читаєте новину «У РФ заявили про можливе припинення авіасполучення з США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути