четвер, 08 вересня 2022 21:47

У Придністров'ї люди тікають з армії

У Придністров'ї люди тікають з армії
Мешканці Придністров'я не хочуть підписувати контракти з російською армією. Фото: eastnews.ua

Мешканці невизнаного Придністров'я відмовляються підписувати контракти з російською армією.

В "оперативній групі військ" масове дезертирство, повідомляє Головне управління розвідки.

"Спроби військового командування РФ розгорнути в Придністров'ї широку кампанію з вербування контрактників не дають практичного результату. Місцеве населення відмовляється йти в російську армію, навіть попри обіцянки високих грошових виплат, соціальні пакети та ймовірне забезпечення житлом. Головна причина – небажання брати участь у бойових діях на території України", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молдова й Україна відповіли на войовничі заяви Лаврова

Багато добровольців, які підписали контракт на початку війни, загинули або перебувають у статусі зниклих безвісти.

Через обмежену кількість воєнного контингенту, росіяни не можуть задіяти необхідний ресурс для пошуку та повернення зниклих. Після закінчення терміну дії контракту багато хто звільняється.

У Придністров'ї проводять навчання. У програму внесли корективи, враховуючи досвід бойових дій в Україні. Збільшили кількість занять з підрозділами тилового забезпечення та військово-медичної допомоги.

"Водночас застаріла тилова матеріально-технічна база не дозволяє якісно поліпшити рівень готовності логістичних підрозділів. Аналогічна ситуація з підготовкою військових медиків – кількість занять збільшено, але застосовуються застарілі підходи щодо надання першої невідкладної допомоги на полі бою, подальшої евакуації та забезпечення медичними засобами", – повідомляє розвідка.

Так звана Придністровська Молдавська Республіка має намір добиватися незалежності і приєднання до Росії. Про терміни приєднання поки що невідомо, випливає з заяви так званого керівника МЗС невизнаного Придністров'я Віталія Ігнатьєва.

У невизнаному Придністровʼї росіяни з кінця червня почали агітувати, щоб чоловіки підписували контракти зі збройними силами Російської Федерації. Оголошення про набір публікують в усіх ЗМІ, розповсюджують через поштові скриньки й розміщують у місцях загального користування.

Молдова на тлі російських погроз може попросити Україну розв'язати питання щодо невизнаного Придністров'я. Кишинів не має боєздатної армії.

Зараз ви читаєте новину «У Придністров'ї люди тікають з армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути