субота, 07 листопада 2020 15:51

В ООН заявили про скорочення використання пластику в світі

В ООН заявили про скорочення використання пластику в світі
Метою ініціативи є скорочення використання пластику. Фото: Reuters

В ООН заявили про скорочення використання пластику в світі.

Так, завдяки глобальній ініціативі Програми ООН з довкілля використання пластику в світі скорочується, а вторинної сировини - зростає. Про це повідомляє Центр новин ООН.

Ініціатива "Нова економіка пластмас" здійснюється за підтримки Фонду Еллен Макартур. У ній беруть участь десятки великих компаній в усьому світі, уряди низки країни, а також влади деяких міст.

Головна мета ініціативи - скоротити використання пластику і відмовитися від використання токсичних видів пластику - таких, як полівінілхлорид, і одноразової пластикової продукції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фермент дозволяє переробити пластик за кілька днів

"Як випливає з нашої доповіді, уряди вживають заходів, вирішують найпоширеніші проблеми, у тому числі за рахунок багатостороннього політичного підходу, коли, наприклад, одночасно вводиться система розширеної відповідальності для виробників, податкові послаблення і практика держзакупівель", - сказала представниця ЮНЕП Лігія Норонья.

"Ми закликаємо інші уряди наслідувати цей приклад і почати працювати в тісній співпраці на глобальному рівні", - додала вона.

На дні Світового океану може бути до 30 разів більше пластику, ніж на поверхні. Але на суші сміття все одно більше, ніж у світових водах. На дні океану є не менше 14 млн тонн пластикових відходів шириною менш як 5 мм.

Зараз ви читаєте новину «В ООН заявили про скорочення використання пластику в світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути