пʼятниця, 11 вересня 2020 22:03

У Нью-Йорку померлих тестуватимуть на коронавірус

У Нью-Йорку померлих тестуватимуть на коронавірус
Померлих у лікарнях пацієнтів, тестуватимуть на Covid-19. Фото: Reuters

Влада американського штату Нью-Йорк ухвалила рішення тестувати на коронавірус та звичайний грип і померлих, якщо їхня смерть була пов'язана з непідтвержденим респіраторним захворюванням.

Так, тестуватимуть померлих у лікарнях пацієнтів, а також тіла, що перебувають у похоронних розпорядників або медекспертів. Про це повідомляє The New York Times у п'ятницю, 11 вересня.

"Такі правила забезпечать нам максимально точні дані про смертність, оскільки ми продовжуємо боротися з Covid-19 під час підготовки до сезону грипу", - заявив уповноважений з питань охорони здоров'я штату доктор Говард Цукер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Молдові заявили, що Covid-19 убив лише тих, "хто й так був тягарем"

Вказано, що в осінній період такі симптоми, як кашель, жар і озноб, самі собою не допоможуть відрізнити коронавірус від схожих випадків грипу.

"Це означає, що регулярне тестування на обидва віруси стає дуже важливим. Результати цих тестів можуть допомогти працівникам охорони здоров'я відстежити поширеність обох видів інфекцій, а також вказати, чи слід попереджати близьких родичів померлого про те, що їм, можливо, знадобиться пройти карантин", - сказано в повідомленні.

Іспанія вийшла на перше місце в Європі за кількістю хворих і темпами зараження на Covid-19. Там понад 525 тис. інфікованих. За минулий тиждень зафіксували 50 тис. нових випадків.

Зараз ви читаєте новину «У Нью-Йорку померлих тестуватимуть на коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути