четвер, 10 вересня 2020 10:02

В Лукашенка термін повноважень закінчується 5 листопада - Тихановська

В Лукашенка термін повноважень закінчується 5 листопада - Тихановська
Лукашенко не матиме владних повноважень після 5 листопада. Фото: BBC

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська оголосила, що термін на посаді президента Білорусі Олександра Лукашенка закінчується 5 листопада, і закликала усі країни визначити, як вони ставитимуться до нього.

Про це вона сказала під час Економічного форуму у польському Карпачі.

"Лукашенко не матиме владних повноважень після цієї дати. Я хочу, щоб усі країни подумали, як вони ставитимуться до цієї особи після 5 листопада. У нашій країні ми знаємо, що він вже не наш президент, він фальсифікував вибори",- заявила Тихановська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко визнав, що затримався на посаді президента

Вона нагадала, що з країною-сусідом Росією Білорусь має тісні економічні відносини, тому треба з нею перебувати в хороших стосунках. Вона розуміє, про яку допомогу Лукашенко попросив у Путіна й отримав її.

"Нас об'єднують торговельні відносини і зараз ми не може відвернутися від Росії. Вона завжди буде нашою сусідкою, тому нам необхідно мати з нею хороші відносини. Знаю, що Лукашенко просив поліцейські сили, це була інтервенція. Вважаю, це не причиною, щоб така допомога була необхідна, оскільки наші демонстрації були мирними. Ми просимо кожну країну, зокрема і Росію, поважати територіальну цілісність Білорусі", - сказала Тихановська.

Згідно з конституцією Білорусі, новообраний президент має скласти присягу не пізніше 2 місяців з дня обрання. 9 серпня в країні відбулися вибори. 14 серпня на фоні масштабних протестів Центрвиборчком Білорусі оголосив остаточні підсумки виборів - у Олександра Лукашенка 80% голосів, у Світлани Тихановської - 10%.

Євросоюз заявив, що не визнав результатів виборів президента Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «В Лукашенка термін повноважень закінчується 5 листопада - Тихановська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути