неділя, 24 жовтня 2021 12:25

У Латвії з'явилася нова база для авіації НАТО

У Латвії з'явилася нова база для авіації НАТО
Незабаром на аеродромі будуть розміщені війська авіація сил спецоперацій США. Фото: Скріншот

Військово-повітряні сили НАТО завершили модернізацію і сертифікацію аеродрому Лієлварде в Латвії.

Тепер його зможе використовувати авіація альянсу. Про це повідомляє повітряне командування НАТО, передає Інтерфакс-Україна.

Авіабаза розташована на південний схід від Риги. Її заснувала СРСР у 1970 році. Вона була однією з найбільших в країнах Балтії.

"Сертифікація означає, що тепер ми можемо приземляти і обслуговувати літаки в будь-який час доби і за будь-яких погодних умовах", – заявив командувач ВПС Латвії полковник Вієстурс Масуліс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО стартують секретні навчання

Аеродром зможуть використовувати винищувачі, які контролюють повітряний простір Балтійського регіону. Також через нього будуть доставлятися вантажі для бойової групи передової присутності НАТО в Латвії: аеродром може приймати в тому числі і транспортні літаки C-17. Раніше для доставки вантажів використовували міжнародний аеропорт Риги.

Аеродром можна буде використовувати і для безпілотників, яким потрібна злітно-посадкова смуга. Міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс сподівається, що в Лиелварде будуть дислоковані бойові дрони. Незабаром на аеродромі будуть розміщені війська авіація сил спецоперацій США.

У Литві почалися 12 жовтня міжнародні військові навчання "Залізний вовк – 2021". Вони триватимуть два місяці на полігоні в Пабраде та навколо нього. У навчаннях візьмуть участь понад 3 тис. військових з Литви та інших 12 країн НАТО і партнерів.

Зараз ви читаєте новину «У Латвії з'явилася нова база для авіації НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути