Ексклюзиви
вівторок, 31 жовтня 2023 13:58

Спецтема: Війна Росії проти України

У Конгресі зберігається двопартійна підтримка України

У Конгресі зберігається двопартійна підтримка України
Спікер Палати представників Майк Джонсон на щорічній зустрічі керівництва Республіканської єврейської коаліції в суботу, 28 жовтня, у Лас-Вегасі / East News

Думки у виданні The Hill політичного аналітика "Разом для України" та нерезидента Центру Євразії в Atlantic Council Дага Клейна

Конгрес знову відкритий для роботи, і першим завданням для нового спікера Палати представників Майка Джонсона має бути виділення додаткових коштів на важливі питання національної безпеки, включно з Україною.

Після різкого усунення конгресмена Кевіна Маккарті з посади спікера союзники США в Європі стурбовані, що Вашингтон втрачає мужність і незабаром може покинути партнерів в Україні саме тоді, коли вони продовжують йти вперед у своєму контрнаступі. Зараз, після найстрашнішої різанини євреїв з часів Голокосту та подальших атак на Газу, зобов'язання Америки за кордоном набули нової гостроти.

Серед членів Конгресу вже є великий апетит щодо визначення пріоритетності фінансування. Останніми днями сотні виборців США приїхали до Вашингтону, щоб підштовхнути Конгрес ухвалити цей додатковий пакет. Це відбулося в рамках "Українського саміту дії", який допомогла організувати моя організація "Разом для України". Якщо ви працюєте на Капітолійському пагорбі, то, мабуть, бачили сотні виборців, які зустрічалися з політиками, щоб аргументувати це фінансування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Можемо отримати "чорну діру" на Близькому сході" - Сергій Данилов

Зустрічаючись виборці виявили, що підтримка України в Конгресі залишається переважно двопартійною, і законодавці хочуть діяти. Недавня промова президента Джо Байдена в Овальному кабінеті щодо України чітко пояснила, чому це питання має значення для американців, і представила переконливі аргументи для Конгресу.

"Якщо підемо геть й дозволимо Путіну стерти незалежність України, то потенційні агресори по усьому світу отримають сміливість спробувати те саме", - сказав Байден до нації.

Білий дім просить коштів, яких буде достатньо для стабільної підтримки України протягом більшої частини 2024 року

Команда Байдена грамотно структурувала запит на фінансування в розмірі $106 млрд, об'єднавши відповідні пріоритети. Ця стратегія робить його схвалення більш ймовірним. Після того, як спочатку запитали фінансування для України лише до кінця року, Білий дім переналаштувався і замість цього просить коштів, яких буде достатньо для стабільної підтримки України протягом більшої частини 2024 року.

Запит президента також поєднує допомогу Україні з фінансуванням Ізраїлю, безпекою кордонів США та гуманітарною допомогою для Гази - питаннями, які отримають більше підтримки з різних частин Конгресу. Це стратегія ветерана Сенату Байдена, який у своїй найкращій формі просуває формулу - кожен отримує щось від цього додаткового документа, а голосування проти нього є дуже політичним.

Також було б розумно надати один значний пакет допомоги прямо зараз, щоб уникнути питання про вимоги до Конгресу схвалювати допомогу Україні кожні кілька місяців протягом року виборів із поляризацією політики. Хоча ще не 2024 рік, кожне питання в ньому буде більш політично забарвленим, ніж цього року, а перспектива двопартійної єдності все більш похмурою.

Попри гучну меншість у Конгресі, яка проти допомоги Україні, більшість американців і членів Конгресу хочуть, щоб США продовжували допомагати українцям перемагати

Попри гучну меншість у Конгресі, яка скинула Маккарті з посади спікера та виступає проти допомоги Україні, більшість американців і членів Конгресу хочуть, щоб США продовжували допомагати українцям перемагати.

Жовтневе опитування Razom та Change Research показало, що 60% виборців США вважають, що відмова від військової підтримки Києва буде сприйматися як союзниками, так і ворогами як слабкість, а 69% вважають, що Америці слід об'єднати своїх союзників і захистити таких друзів, як Україна та Ізраїль, які знаходяться під атакою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Москва кілька разів програла битву за Україну" - Євген Глібовицький

Опитування також показало, що виборці частіше підтримують допомогу Україні після того, як дізнаються про жорстоке переслідування Росією християнського духовенства та вірних на окупованій території, у співвідношенні 7 до 1. Дізнавшись про переслідування Росією християнських груп, виборці-трампісти підтримують допомогу Україні на 7% більше, ніж середній виборець.

Проходження цього додаткового питання буде сильно залежати від спікера Джонсона. Хоча він голосував як за, так і проти різних пакетів допомоги Україні після повномасштабного вторгнення минулого року, у нього є багато причин, щоб довести цю додаткову допомогу до фінішу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Інколи Офіс президента шкодить міжнародній політиці" - Володимир Огризко

У лютому він поставив під сумнів, чи є Україна надійним партнером для США, опублікувавши в соцмережах повідомлення, що "американські платники податків заслуговують знати, чи український уряд цілком відвертий і прозорий щодо використання цієї величезної суми ресурсів платників податків".

Спікер Джонсон може заспокоїтися, коли йдеться про нагляд за допомогою США Києву. За Україною більше нагляду, ніж за будь-якою іноземною допомогою в історії США, і кожен пакет допомоги постійно додавав нових заходів підзвітності.

Не було жодного підтвердженого випадку шахрайства або зловживання американською допомогою Україні

За словами генеральних інспекторів США, не було жодного підтвердженого випадку шахрайства або зловживання американською допомогою Україні. Співробітники посольства США в Києві, всі з яких добровільно зголосилися працювати в зоні бойових дій під постійними повітряними атаками, працюють з рештою уряду США та міжнародними партнерами, щоб відстежувати, що дається українцям.

Україна використовує системи логістики за стандартами НАТО та портативні сканери, щоб фізично відстежувати кожну частину допомоги, яка надходить, роблячи її місцезнаходження миттєво доступною для офіційних осіб США. Іншими словами, Америка та Україна не тільки мають надійні механізми нагляду, але урядові службовці США фактично відстежують допомогу в реальному часі.

Україна також має активне громадянське суспільство, сміливих журналістів і наполегливих антикорупційних спостерігачів, які підштовхують власний уряд до придушення будь-якої корупції. Культура в Україні змінилася - корупція є питанням життя чи смерті, й українці знають, що американською допомогою не можна зловживати. Сам президент Володимир Зеленський недавно повторив, що корупція рівнозначна державній зраді, й що "в України на це більше немає часу".

Перед спікером Джонсоном стоїть монументальне, але надважливе завдання. Конгрес дотримується крайнього терміну, оскільки в середині листопада є загроза можливого припинення роботи уряду, а друзі Америки по світу відбиваються від ворогів, які прагнуть її знищити. Американці підтримують своїх друзів за кордоном і хочуть, щоб Америка була силою права у світі.

Швидке прийняття додаткових асигнувань для виконання зобов'язань США щодо національної безпеки має бути головним пріоритетом для Конгресу. На це розраховують американці та їхні друзі за кордоном.

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Конгресі зберігається двопартійна підтримка України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути