понеділок, 17 квітня 2017 21:20

В КНДР попередили про можливу повномасштабну війну

В КНДР попередили  про можливу повномасштабну війну
В КНДР заговорили про війну. Фото: ВВС

Північна Корея продовжить випробування ракет, незважаючи на міжнародний осуд і напругу у відносинах зі Сполученими Штатами Америки. Про це заявив глава департаменту МЗС КНДР з відносин з США Хан Сон Рел, передає ВВС.

За його словами, якщо влада США буде "настільки дурною, щоб використовувати військові засоби", це призведе до "повномасштабної війни".

Раніше віце-маршал Корейської народної армії, член Національної ради оборони Чхве Рен Хе заявив, що КНДР відповість ядерним ударом на ядерну війну, спровоковану США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США і Китай досягли консенсусу щодо ракетних випробувань КНДР

Перед тим в США заявили, що готові нанести удар по КНДР, якщо буде помічена підготовка до ядерних випробувань з боку Північної Кореї.

Радник із національної безпеки США Герберт Раймонд МакМастер заявив, що вже існує міжнародний консенсус, у тому числі і з Китаєм, про те, що подальші ракетні запуски Північної Кореї не можна терпіти.

Спроба запуску ракети Пхеньяном відбулася на тлі загострення войовничої риторики між КНДР і Вашингтоном. США розмістили ударну групу на чолі з авіаносцем "Карл Вінсон" поблизу з КНДР, заявивши про завдання ракетного і повітряного удару по Північній Кореї в разі випробування нею ядерної зброї та балістичних технологій.

Зараз ви читаєте новину «В КНДР попередили про можливу повномасштабну війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути