субота, 22 травня 2021 21:21

В Ізраїлі оцінили збитки від ракетних обстрілів з Гази

В Ізраїлі оцінили збитки від ракетних обстрілів з Гази
На момент закінчення операції Страж стін в управління було подано 5245 позовів. Фото: Reuters

Податкове управління Ізраїлю оцінило збитки майна від ракетних обстрілів і вандалізму в $77 млн (250 млн шекелів). На момент закінчення операції Страж стін в управління було подано 5245 позовів.

Загальна кількість позовів може зрости, оскільки не враховується збиток, нанесений в останні години операції, а також збиток майну сімей, що тимчасово залишили зони обстрілу. Про це повідомляє Newsru.co.il.

За даними ізраїльської сторони, найбільше від ракетних обстрілів постраждав Ашкелон, де були пошкоджені 787 квартир. Всього в Ашкелоні подали 1087 позовів. Також постраждали Ашдод - 228 квартири, 359 позовів, Рамат-Ган - 227 квартири, 254 позови, Холон - 188 квартир, 249 позовів, Петах-Тіква - 182 квартири, Гіватаїмі - 136 квартир, Тель-Авів - 77 квартир. Кілька будинків також постраждали від заворушень в Яффі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль готовий до удару по лідерам ХАМАСу

Крім того, через пошкодження будинків 170 сімей виселені і проживають у готелях за рахунок Податкового управління. У свою чергу в Південному окрузі було подано 2585 позовів, в Гуш-Дані - 2336, в Єрусалимському окрузі - 81, в Хайфському - 253.

Ізраїль і радикальний рух ХАМАС 20 травня домовилися про припинення вогню в ніч на п'ятницю, 21 травня. За даними ЗМІ, станом на ранок п'ятниці домовленостей дотримуються обидві сторони.

7 травня після завершення молитви на Храмовій горі в Єрусалимі палестинці закидали камінням ізраїльських силовиків. Ті застосували гумові кулі, світлошумові гранати та сльозогінний газ.

Після цього бойовики організації ХАМАС, що контролює Сектор Гази, завдали масованого ракетного удару по Ізраїлю. Повідомлялося про 10 загиблих в результаті обстрілу. Ізраїльські військово-повітряні сили завдали у відповідь авіаудари по цілях у Секторі Гази. За оцінкою ВООЗ, у секторі Газа загинули 222 людини, ще 6 046 отримали травми.

Зараз ви читаєте новину «В Ізраїлі оцінили збитки від ракетних обстрілів з Гази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути