Ексклюзиви
четвер, 18 березня 2021 16:49

В Іспанії дозволили робити евтаназію

В Іспанії дозволили робити евтаназію
За закон про евтаназію в іспанському парламенті проголосували 202 депутати. Проти 141 / Reuters

Іспанія схвалила закон, який дозволяє активну евтаназію. Це 4-та країна ЄС, що ухвалила таке рішення.

Закон про евтаназію дозволяє людям, які страждають серйозними хронічними хворобами без шансів на одужання і з нестерпними стражданнями, просити допомоги у лікарів, щоб померти. Про це пише CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ще одній країні легалізували евтаназію

Закон вступить в силу через 3 місяці. Він відмінить нинішні потенційні тюремні терміни для людей, які допомагають іншим померти. Тепер лікарі можуть, але не зобов'язані, брати участь у припиненні життя людини.

Раніше Бельгія, Люксембург і Нідерланди дозволили евтаназію за певних умов.

Правляча в Іспанії Соціалістична партія просувала закон і отримала підтримку дрібніших лівих та інших партій. Проти виступили 2 основні консервативні партії. Голосування в парламенті стало останнім кроком на шляху до ухвалення закону.

Існують пасивний та активний варіанти евтаназії. Пасивний - відмова від лікування, необхідного для продовження життя. Він дозволений в більшості країн ЄС, крім Польщі, Чехії, Румунії, Болгарії, країн Балтії і країн колишньої Югославії. Також дозволений в США, Канаді, Аргентині, Чилі, Індії та Австралії. Активна евтаназія означає використання смертельних ін'єкцій. Дозволена лише в Нідерландах, Бельгії, Колумбії, Люксембурзі, частині Австралії, Канаді, Швейцарії, Німеччині, деяких штатах США, а тепер також в Іспанії. У Португалії влада дозволила активну евтаназію, проте її заборонив 15 березня Конституційний суд, тож законопроєкт знову повернувся в парламент країни.

Зараз ви читаєте новину «В Іспанії дозволили робити евтаназію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути