вівторок, 16 січня 2018 11:20

У Греції ухвалили жорсткі реформи

У Греції ухвалили жорсткі реформи
Парламент Греції ухвалив масштабний пакет жорстких реформ. Фото: Корреспондент.net

Парламент Греції ухвалив масштабний пакет жорстких реформ. Це сталось через багатотисячні протести в Афінах і Салоніках.

Там переконані - цей пакет призведе до останнього значного скорочення витрат та реформ, які країна має схвалити до закінчення у серпні міжнародної програми допомоги, повідомляє Ekathimerini.

Пакет заходів жорсткої економії на півтори тисячі сторінок включає вимоги міжнародних кредиторів Греції щодо прискорення аукціонів продажу майна збанкрутілих власників та зміни до трудового законодавства. А це ускладнить профспілкам скликання страйків. Відомо, що за пакет проголосували 154 з 300 депутатів. Тоді як 141 депутат опозиції голосували проти всіх положень, включених до законопроекту.

Алексіс Ципрас, прем'єр, заявив депутатам, що схвалення пакету законопроектів поставить Грецію "лише за один крок до завершення кризи". Та відкинув заяви опозиції про те, що новий законопроект заборонить право на страйк: "Право на страйк - це священне завоювання робочого класу. Його не відбирають, і цей уряд не поставить його під загрозу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Греції стався землетрус

В день голосування у парламенті в Афінах і Салоніках 20 тис. осіб вийшли на протест проти пакету законопроектів. Правоохоронці використали перцевий газ для розгону демонстрантів, які кидали у них каміння.

Окрім того, в Афінах відбувся масштабний страйк працівників громадського транспорту, що паралізував столицю.

У Греції працівники приватних та державних компаній відмовилися вийти на роботу , протестуючи проти суперечливих змін до бюджету.
Політики сподіваються завдяки ним отримати фінансову допомогу від міжнародних кредиторів.

Зараз ви читаєте новину «У Греції ухвалили жорсткі реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути