Ексклюзиви
середа, 12 травня 2021 03:30

В Єрусалимі відновилося криваве побоїще між палестинцями та ізраїльтянами

В Єрусалимі відновилося криваве побоїще між палестинцями та ізраїльтянами
Запекле протистояння між ізраїльською поліцією і палестинцями триває. Фото: Reuters

У Східному Єрусалимі, в районі мечеті Аль-Акса відновилися криваві зіткнення між палестинцями та співробітниками ізраїльських правоохоронних органів.

Поліцейські штурмують двори мечеті, силою витісняючи звідти парафіян. Правоохоронці застосовують гумові кулі, сльозогінний газ і світло-шумові гранати, заявила палестинська радіостанція Dunya Al Watan.

Зараз силовики перекривають ворота, що ведуть до мусульманських святинь. Найбільш запеклі зіткнення відбуваються біля воріт Аль-Магаріба, Аль-Асбат і Ас-Сільсіля.

Більшість парафіян прагнуло потрапити в Аль-Аксу для молитви, яка відбувається в священний для мусульман місяць Рамадан після обов'язкової нічної молитви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У сторону Тель-Авіва полетіли десятки ракет

8 травня запекле протистояння між ізраїльською поліцією і палестинцями тривало всю ніч на Храмовій горі поблизу мечеті Аль-Акса. Палестинці атакували ізраїльських силовиків камінням і коктейлями Молотова, у відповідь полетіли гумові кулі, світло-шумові гранати та розпилили сльозогінний газ.

10 травня на території мечеті Аль-Акса в Єрусалимі відбулися новізіткнення між ізраїльською поліцією і палестинцями напередодні ходи, присвяченого черговій річниці переходу міста під контроль Ізраїлю після Шестиденної війни.

Зараз ви читаєте новину «В Єрусалимі відновилося криваве побоїще між палестинцями та ізраїльтянами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути