Ексклюзиви
понеділок, 02 січня 2023 07:46

У Бразилії озброєний чоловік приніс на інавгурацію президента вибухівку

У Бразилії озброєний чоловік приніс на інавгурацію президента вибухівку
У жовтні в Бразилії обрали нового президента. Фото: eastnews.ua

У Бразилії затримали чоловіка, який намагався проникнути на інавгурацію нового президента Луїса Інасіу да Сілви із ножем та вибухівкою.

Інцидент стався у столиці Бразилії Бразиліа, пише Sky News. Озброєного злочинця із вибуховим пристроєм заарештували 1 січня.

"Очікують, що на еспланаді, що веде до Конгресу, збереться майже 300 тис. людей, аби відсвяткувати інавгурацію 77-річного да Сілва, який займе посаду вже втретє. 2017 року він потрапив до в'язниці через корупційний скандал", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Бразилії згадав про Україну і Росію у промові – що сказав

Інасіу "Лула" да Сілва вже був президентом Бразилії з 2003 по 2011 рік. У липні 2017-го він отримав 9,5 року позбавлення волі за корупцію, але 2019-го вийшов на волю. 2021 року всі звинувачення на його адресу були зняті.

Заяви да Сілви щодо України були суперечливими. У травні торік в інтерв'ю журналу Time він заявив, що у вторгненні Росії в Україну нібито винен не лише російський диктатор Володимир Путін, а й Сполучені Штати Америки, ЄС і Володимир Зеленський. Він також сказав, що Україна мала відмовитися від шляху до ЄС і НАТО, а натомість домовлятися з РФ.

У жовтні в Бразилії обрали нового президента. Ним став Луїс Інасіу "Лула" да Сілва. Чинний президент Жаїр Болсонару набрав 49,1% голосів. Уряд Болсонару займав нейтралітет у війні Росії проти України.

Зараз ви читаєте новину «У Бразилії озброєний чоловік приніс на інавгурацію президента вибухівку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути