Ексклюзиви
пʼятниця, 12 липня 2024 10:40

В Австралії військова з чоловіком шпигували на користь РФ

В Австралії військова з чоловіком шпигували на користь РФ
В Австралії заарештували військовослужбовицю за шпигунство на користь РФ. Фото: pixabay.com

Австралійську військовослужбовицю та її чоловіка заарештували за підозрою в шпигунстві на користь Російської Федерації.

Громадяни Австралії російського походження отримали матеріали Австралійських сил оборони (ADF), щоб поділитися ними з Москвою, повідомляє ВВС.

"Рядова армії 40-річна Кіра Корольова та її 62-річний чоловік Ігор Корольов постали перед судом у Брісбені за одним обвинуваченням у підготовці до злочину шпигунства, що передбачає максимальний термін тюремного ув'язнення в 15 років. Це перший випадок, коли суворіші закони про іноземне втручання, запроваджені в Австралії у 2018 році, були використані для висунення звинувачень у шпигунстві", - пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шпигували за українцем. У Німеччині затримали російських агентів

Комісар Федеральної поліції Австралії Ріс Кершоу розповів, що пара прожила в Австралії понад 10 років до передбачуваного правопорушення. Обидва стали громадянами кілька років тому. Ігор працював самозайнятим робітником, а Кіра була техніком з інформаційних систем в армії, для чого, за словами поліцейських, у неї був допуск.

"Слідчі стверджують, що подружжя отримало дані ADF. Однак австралійська поліція стверджує, що жодної суттєвої компрометації військових секретів виявлено не було", - сказано в повідомленні.

Кершоу стверджує, що жінка таємно вирушила в Росію, перебуваючи у відпустці в ADF, а потім доручила Ігорю отримати доступ до її робочого рахунку і відправити секретні матеріали, щоб вона могла переслати їх російській владі.

22 січня в аеропорту Мюнхена затримали російського шпигуна. Ним виявився громадянин Німеччини, підозрюваний у державній зраді. Він змовився зі співробітником розвідувальної служби для передачі даних Росії.

У країнах Європи продовжує активно діяти шпигунська мережа Російської Федерації. Одна з основних цілей росіян - вплинути на окремих авторитетних людей в європейських країнах, а також на громадську думку.

Зараз ви читаєте новину «В Австралії військова з чоловіком шпигували на користь РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути