Ексклюзиви
понеділок, 24 вересня 2018 15:43

Юнак 49 днів боровся за життя посеред океану
4

19-річний Алді Новел Аділанг із індонезійської провінції Північне Сулавесі 7 тижнів дрейфував у морі. Подолав відстань у 2,7 тис. км.

Чоловік працював на риболовній станції. Його завданням було, аби у пастці постійно горіло світло, - воно приваблює рибу. Станцію здуло вітром 14 липня, повідомляє Daily Mail.

Схожа на хижку риболовна станція тримається на воді завдяки буям. До дна прикріплюється мотузкою. Алді пропрацював на ній 3 роки. Кожного місяця йому привозили провізію та воду.

Посеред липня вітер зірвав хижку і поніс у море. У чоловіка залишилися обмежені запаси їжі, води, палива для готування їжі та палива для електрогенератора. Коли у нього закінчився гас, ламав огорожу свого плавзасобу і розводив багаття. Тижневі запаси розтягнув на 7 тижнів. Морську воду пропускав через одяг, щоб була менш солоною.

19-річний Алді Новел Аділанг 7 тижнів дрейфував в океані на своїй плавучій хижці
Фото: Daily Mail
19-річний Алді Новел Аділанг 7 тижнів дрейфував в океані на своїй плавучій хижці
19-річний Алді Новел Аділанг 7 тижнів дрейфував в океані на своїй плавучій хижці
19-річний Алді Новел Аділанг 7 тижнів дрейфував в океані на своїй плавучій хижці

Кілька разів намагався подати сигнал судам, зробивши прапор зі свого одягу. 31 серпня побачив танкер MV Arpeggio біля острова Гуам у Тихому океані. Спробував помахати, але його не побачили. Тоді зумів налаштуватии радіоприймач на їхню хвилю і подав сигнал про допомогу. Чоловіка витягли із води і доправили до Японії. 6 вересня Алді зустрівся із представниками консульства Індонезії. 8 вересня уже був у столиці рідної провінції Монадо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Еко-поселення бореться із розширенням аеропорту

У певний момент розчарувався і збирався кинутися у воду і покінчити із усім. Вижив, бо згадав пораду батьків молитися у важких ситуаціях і згадувати, як написано у Біблії, розповідає Алді.

40-річний Метью Матені з американського штату Огайо тиждень їв бджіл та ягоди, щоб вижити на активному вулкані Сент-Геленс у штаті Вашингтон. Чоловік упав із виступу, втратив орієнтир і заблукав у лісі.

Зараз ви читаєте новину «Юнак 49 днів боровся за життя посеред океану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути