понеділок, 23 листопада 2020 15:00

Українського політв'язня в Росії катують у камері зі щурами та тарганами

Українського політв'язня в Росії катують у камері зі щурами та тарганами
Олег Приходько. Фото:facebook.com/denisovaombudsman

Кримського політв'язня Олега Приходька в Ростові-на-Дону тримають у слідчому ізоляторі з тарганами, мухами та щурами. Його стан критично погіршився.

Про це повідомила Уповноважена з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

"Через різке зниження слуху Олег Приходько позбавлений права на справедливий суд та ефективний засіб юридичного захисту, а неодноразові звернення його адвоката до суду з клопотанням про проведення кваліфікованого медичного обстеження та лікування залишилися без уваги.Крім того, кримського активіста утримують у погано освітленій камері, без належної вентиляції, з недотриманням норми санітарної площі на 1 особу та в повній антисанітарії – наявні щури, таргани та комахи", - написала омбудсменка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Музеї Революції гідності знову проводять обшуки

Денісова звернулась до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової, щоб Олегу Приходьку терміново провели кваліфікований медичний огляд, а також забезпечили належні умови тримання в ізоляторі.

"Згідно з положеннями Конвенції про захист прав людини і основних свобод, такі факти порушення прав прирівнюються до катувань і нелюдського поводження та становлять пряму загрозу життю й здоров'ю Олега Приходька", - зазначила Людмила Денісова.

Окупаційна влада Криму звинувачує Приходька в "незаконному придбанні, передачі, збуті, зберіганні, перевезенні або носінні вибухових речовин або вибухових пристроїв". Також йому висунуто звинувачення в нібито плануванні вибуху в будівлі генконсульства Росії у Львові. 7 квітня проукраїнського активіста Приходька доставили в СІЗО Ростова-на-Дону, до цього продовживши арешт до 15 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Українського політв'язня в Росії катують у камері зі щурами та тарганами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути