понеділок, 31 серпня 2020 12:19

Українські війська на навчаннях сил НАТО входять до угруповань противників

Українські війська на навчаннях сил НАТО входять до угруповань противників
Українській військові беруть участь в навчаннях сил НАТО. Фото: mil.gov.ua

Українські військові беруть участь у Міжнародних військових навчаннях Combined Resolve XIV, що розпочинаються на базі навчального центру "Хохенфельс" сухопутних військ ЗС США у Німеччині.

Україну представлятимуть підрозділи від 28-ї окремої механізованої бригади, Міжнародного центру миротворчості та безпеки і Сил спеціальних операцій, повідомили в пресслужбі Міністерства оборони України.

Українські бойові підрозділи будуть в угрупованнях з обох боків, тобто будуть умовними противниками.

Взвод позначення дій противника від Міжнародного центру миротворчості та безпеки на БМП-1 діятиме у складі американського батальйону OPFOR.

"Ми хоч і вперше на такого роду навчаннях, проте завдання не нові. Оскільки в Україні займаємося підготовкою підрозділів ЗС України, під час якої граємо роль сил противника, - сказав старший лейтенант Іван Юрчак, офіцер штабу батальйону OPFOR.

Рота 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу виступатиме за протилежну сторону - сили BLUEFOR. Її військовослужбовці нещодавно повернулися з району проведення ООС, де 9 місяців виконували бойові завдання на донецькому напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенку пояснили, нащо НАТО розгорнули сили у Балтійському регіоні

"Механізована рота укомплектована БМП-2, а також має зенітне та розвідувальне відділення. Діятимемо у складі танкового батальйону ЗС США із виконанням завдань, що полягатимуть у веденні розвідки й наступальних та оборонних дій", - сказав командир роти старший лейтенант Вадим Черній.

Підрозділ Сил спеціальних операцій ЗС України теж діятиме у складі BLUEFOR.

У навчаннях Combined Resolve XIV візьмуть участь майже 3500 військовослужбовців країн-членів НАТО та партнерів.

28-31 серпня в Білорусі проходять військові навчання на Гродненському напрямку. Відбуваються поблизу кордону з Литвою, повідомляє міноборони Білорусі. Місцевих жителів попереджають про переміщення великої кількості військової техніки. Це може ускладнити рух дорогами загального призначення.

Зараз ви читаєте новину «Українські війська на навчаннях сил НАТО входять до угруповань противників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути