середа, 04 липня 2018 12:42

Українські дайвери допомогли знайти дитячу футбольну команду

 

Двоє українських дайверів - Всеволод Коробов та Максим Полежака - брали участь в операції з порятунку 12 дітей, котрі разом з тренером опинились в затопленій печері Кхао Луанг в Таїланді.

Українці мали досвід занурення у таких складних печерах, тому саме їх покликали на допомогу тайським "морським котикам". "Ми проходили найскладнішу трикілометрову ділянку у затопленій печері, допомагали нести обладнання, прокладали мотузки для дайверів " - розповів Коробов в інтерв'ю ВВС.

Всеволод Коробов працював інструктором з дайвінгу в тайському місті Пхукет. Саме йому довелось пройти найскладнішу ділянку протяжністю в 3 км.

Коробов відмітив, що завдяки вмінню тренера організувати та згуртувати колектив дітям вдалося вижити, залишаючись в печері 9 днів з мінімальними запасами води та їжі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві рятувальники дістали потопельника

Організований футбольним тренером тімбілдінг мав тривати всього 3 години. Тепер, якщо рятувальники не знайдуть способу врятувати дітей, їм доведеться залишитись в пастці на кілька місяців.

Підліткова футбольна команда та їхній тренер зникли 23 червня в провінції Чіанграй на півночі Таїланду. Знайти їх вдалося лише за 9 днів з моменту зникнення. Першими до дітей дістались британські дайвери. Після них туди направили двох армійських медиків разом з їжею та медикаментами.

Зараз ви читаєте новину «Українські дайвери допомогли знайти дитячу футбольну команду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути