субота, 01 травня 2021 11:34

Україна закриває в'їзд з Індії: прикордонники розповіли деталі

Україна закриває в'їзд з Індії: прикордонники розповіли деталі
В Індії вже десяту добу поспіль щоденний приріст перевищує 300 тисяч. Крім того, зросла і смертність від ускладнень Covid-19. Лише за останні 24 години зафіксовано 3 523 смертельні випадки. Фото: pixabay.com

З 2 травня уряд ввів обмеження та додаткові умови в'їзду в Україну для громадян, які прибули з Індії або перебували на її території.

З 00 год. 00 хв. на період дії карантину прийнятим рішенням забороняється перетин державного кордону на в'їзд в Україну іноземцями та особами без громадянства, які прибули з Республіки Індія або перебували на її території не менше семи днів протягом останніх 14 днів, повідомили у Державній прикордонній службі України.

Виключення становлять іноземці та особи без громадянства, які постійно або тимчасово проживають на території України, є подружжям або дітьми громадян України, працівники іноземних дипломатичних представництв та консульських установ, представництв міжнародних організацій, акредитованих в Україні, та члени їх сімей, а також інші категорії іноземців та осіб без громадянства за погодженням з Міністерством закордонних справ.

Крім того, обов'язковій самоізоляції, обсервації підлягають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які постійно або тимчасово проживають на території України, є подружжям або дітьми громадян України, які перетинають державний кордон на в'їзд в Україну та прибули з Республіки Індія або перебували на її території не менше семи днів протягом останніх 14 днів.

Заборона на в'їзд пов'язана зі спалахом коронавірусу в Індії. Там протягом минулої доби діагностували рекорду кількість нових випадків - 401 993, пише видання The Times of India з посиланням на уряд країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нюх і смак вже не зникають: назвали нові симптоми Covid-19

В країні вже десяту добу поспіль щоденний приріст перевищує 300 тисяч. Крім того, зросла і смертність від ускладнень Covid-19. Лише за останні 24 години зафіксовано 3 523 смертельні випадки.

Слід зауважити, що від вересня 2020 року до лютого 2021-го темпи поширення епідемії в Індії знижувалися. Приріст опустився до мінімального рівня - дев'яти тисяч. Утім, від кінця лютого почалося стрімке зростання захворюваності. Прем'єр країни Нарендру Моді заявиви про "коронавірусний шторм" в Індії.

Наразі Індія перебуває на другому місці в світі за кількістю виявлених випадків COVID-19: виявлено майже 19 млн хворих. Країна поступається тільки США, де зафіксовано понад 33 млн інфікованих.

Строк дії таких обмежень наразі чітко не визначений – умовою їх зняття є покращення епідситуації в Індії.

За останню добу у світі діагностували понад 891 тис. нових заражень на Covid-19. Найбільше хворих зафіксували в Індії - понад 386 тис. Країна втратила контроль над поширенням коронавірусу, а система охорони здоров'я досягла межі. Столиця Індії — одне з найбільш постраждалих міст під час другої хвилі захворюваності на коронавірус. Кожна третя протестована людина в Делі має позитивний результат. Соцмережі переповнені проханнями надати кисень, лікарняні ліжка чи місце у відділенні інтенсивної терапії для близьких.

Зараз ви читаєте новину «Україна закриває в'їзд з Індії: прикордонники розповіли деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути