Ексклюзиви
середа, 20 липня 2022 09:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна пропонує вдарити санкціями по дітях і родичах окупантів – Єрмак

Україна пропонує вдарити санкціями по дітях і родичах окупантів – Єрмак
Україна працює над створенням "Книги катів" з даними російських окупантів, які взяли участь у війні проти українського народу. Фото: eastnews.ua

Україна працює над створенням "Книги катів" з даними російських окупантів, які взяли участь у війні проти українського народу. Також пропонують запровадити санкції не лише проти загарбників, а й їхніх дітей і родичів.

За словами голови Офіса президента Андрія Єрмака, триває "дуже важлива робота щодо "Книги катів". Про це він зазначив в інтерв'ю НВ.

"У нас триває дуже важлива робота щодо "Книги катів". Я хочу, щоб сьогодні кожний солдат, який ступив на нашу землю, його родичі, його діти, його сім'я також були в списках на санкції. Вони усі повинні знати, що якщо ти прийшов вбивати українців, твої діти не повинні їхати навчатися в цивілізовані країни", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС може покарати путінських байкерів – ЗМІ

Єрмак зауважив, що з юридичного погляду зробити це важко.

"Але ми працюємо над тим, щоб родини цих солдатів навіть не могли поїхати відпочивати в Туреччину. Сьогодні це ще складно, але в майбутньому ми точно цього досягнемо. Вони усі повинні відповісти за те, що вони наробили", – пояснив він.

В Україні запустили "Книгу катів українського народу", в якій містяться дані про російських окупантів та їхні злочини. На сторінці проєкту розміщено дані російських генералів, зокрема, командувача угрупуванням російських військ в Україні Олександра Дворнікова, командувача угрупуванням ВДВ Андрія Сердюкова, генералів Олександра Лапіна, Володимира Кравченка та інших.

У червні Євросоюз затвердив шостий санкційний пакет проти Росії і Білорусі. Заборонили імпорт російської нафти в ЄС. Польща запропонувала блоку повністю відмовитися від російського газу.

Зараз ви читаєте новину «Україна пропонує вдарити санкціями по дітях і родичах окупантів – Єрмак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути