субота, 16 лютого 2019 01:55

Україна отримає майже $700 млн від США

Україна отримає майже $700 млн від США
США збільшили фінансову допомогу Україні. Фото: Politeka

Президент США Дональд Трамп підписав схвалений Конгресом пакет законодавчих актів, який суттєво збільшує допомогу Україні на цей рік - майже до 700 мільйонів доларів.

Пакет включає "Закон щодо асигнувань Державного департаменту, зарубіжних операцій та суміжних програм на 2019 фінансовий рік". Кошторис допомоги Україні за цим Законом збільшено і затверджено в обсязі $445,7 млн дол", - повідомляє у Facebook посольство України в США.

Переважна частина додаткових коштів буде спрямована на збільшення до 115 мільйонів доларів видатків для надання військово-технічної підтримки Україні за програмою "Міжнародне військове фінансування".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США пропонують збільшити фінансову допомогу Україні

"Сукупний обсяг коштів для допомоги Україні у 2019 бюджетному році з урахуванням 250 мільйонів доларів, раніше виділених Пентагону на зазначені цілі, становить майже 695,7 млн. дол. США", - підкреслили у посольстві.

Раніше у конгресі США представили законопроект, який передбачає збільшення кошторису допомоги України в 2019 році на $75 млн.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримає майже $700 млн від США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути