Ексклюзиви
четвер, 15 грудня 2022 03:55

Україна може отримати "розумні бомби" - ЗМІ

Україна може отримати "розумні бомби" - ЗМІ
Боєприпаси прямої атаки – Joint Direct Attack Munition (U.S. Navy). Фото: РБК

Адміністрація президента США планує передати Україні передове електронне обладнання, здатне перетворювати некеровані авіаційні боєприпаси на "розумні бомби".

Українські військові можуть за допомогою "розумних бомб" із високим ступенем точності уражати російські військові позиції, йдеться у матеріалі The Washington Post.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США готують наступний пакет військової допомоги для України – Білий дім

Joint Direct Attack Munition (JDAM) - комплект обладнання на основі технології GPS, що перетворює прості вільноспадні бомби на всепогодні кориговані ("розумні") боєприпаси.

Комплекти включають пристрої глобального позиціювання для підвищення точності та можуть бути прикріплені до різних видів зброї та літаків, утворюючи спільні боєприпаси прямої атаки. Військові США використовували цю технологію для бомб вагою до 907 кг, зазвичай застосовуючи її до бомбардувальників та винищувачів.

"Постачання JDAM стане ще одним важливим кроком Вашингтона, щоб допомогти Україні відбити російські сили, що вторглися, надавши новий спосіб націлювання на російські підрозділи та штаби", - пише газета.

Сполучені Штати Америки вже готують новий пакет військової допомоги Україні. Його вміст і вартість поки що не розголошуються, але пакет буде складений з урахуванням першочергових потреб України.

Пріоритетом для Сполучених Штатів Америки в допомозі Україні стане зміцнення протиповітряної оборони. Зокрема, в пакеті допомоги від 9 грудня на $275 млн є системи боротьби з безпілотниками.

Зараз ви читаєте новину «Україна може отримати "розумні бомби" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути