середа, 14 жовтня 2020 10:34

Україна і США відреагували на обрання Росії до Ради з прав людини ООН

Україна і США відреагували на обрання Росії до Ради з прав людини ООН
З'явилась реакція українського МЗС і Держдепу США на переобрання Росії до Ради з прав людини ООН. Фото: pixabay

Росія, Китай і Куба увійшли до Ради з прав людини ООН.

США відреагували на це переобрання і шкодують про те, що до Ради увійшли держави, які систематично порушують ці права, заявляє Держдепартамент США.

У відомстві нагадують, що залишили РПЛ ООН у 2018 році через упереджене ставлення до Ізраїлю і правил, що дозволяють вибрати членами Ради найбільших у світі порушників прав людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський в ООН нагадав про Крим

"Сьогодні Генеральна Асамблея ООН у черговий раз вибрала країни з жахливими показниками про права людини, зокрема Китай, Росію і Кубу. Ці вибори тільки підтверджують рішення США вийти і використовувати інші місця і можливості для захисту і заохочення їхніх спільних прав людини", – написали в повідомленні.

В українському МЗС також відреагували на цей факт. Як зазначається, Україна надає особливого значення вимогам резолюції Генеральної Асамблеї ООН 60/251 щодо виборів членів Ради ООН з прав людини.

"Не може не викликати занепокоєння продовження потрапляння до складу Ради, у тому числі у результаті останніх виборів, держав, які здійснюють свідому політику придушення прав власних громадян, а деякі проводять неоімперську агресивну політику проти сусідніх держав та репресії місцевого населення на окупованих територіях. Хоча сьогодні Рада за своїм складом все далі віддаляється від досягнення ідеалів, закладених лідерами держав у 2005 році, Україна залишатиметься відданою універсальному забезпеченню прав людини та готова й надалі наполегливо працювати спільно з партнерами задля того, щоб РПЛ змогла діяти ефективно в реалізації свого основного мандату — забезпеченні й захисті прав людини на глобальному рівні", - написали в повідомленні МЗС.

Також відомство констатує, що переобрання України до Ради ООН з прав людини підтвердило авторитет нашої держави у головному правозахисному органі ООН.

Прем'єр-міністр Швеції Стефан Левен у своєму виступі на Генасамблеї ООН заявив, що окупація Росією Криму та агресія на сході України, загрожують глобальній безпеці. Виступ глави шведського уряду у форматі відеозвернення транслювався на сайті ООН.

Зараз ви читаєте новину «Україна і США відреагували на обрання Росії до Ради з прав людини ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути