Ексклюзиви
субота, 14 квітня 2018 14:17

Україна солідарна зі США, Францією та Британією щодо Сирії - МЗС

Україна солідарна зі США, Францією та Британією щодо Сирії - МЗС
Ракетний удар антиасадівської коаліції в районі Дамаску / фото: АР

Застосування хімічної зброї будь-ким, будь-де і за будь-яких обставин є грубим порушенням міжнародного права.

Особи, відповідальні за такі дії, мають бути притягнуті до відповідальності, йдеться у заяві МЗС України.

"Україна висловлює солідарність зі США, Великою Британією та Францією і підтримує дії союзників у відповідь на застосування Дамаском хімічної зброї у м.Дума, яке призвело до численних жертв серед мирного населення", - зазначили у відомстві.

Дипломати наголосили, що увагу на себе звертає "цілеспрямована підтримка злочинів Дамаска з боку кремлівського режиму, який своїми діями, у тому числі в РБ ООН, послідовно унеможливлює вирішення конфлікту у Сирії відповідно до статуту ООН".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збиті ракети та підтримка НАТО: остання інформація про американський удар по Сирії

За даними Conflict Intelligence Team, антиасадівська коаліція завдала кілька ударів по об'єктах в підконтрольних Дамаску районах Сирії. Під удар ракет та бомб потрапив військовий аеродром в Меззе і комплекси сирійського Науково-дослідного центру в Барзах і Джамрайе під Дамаском. Також удару піддався і аеродром Думейр в провінції Дамаск. Про це повідомив кореспондент арабської редакції BBC з посиланням на свідка удару.

Також атаці піддалась база зберігання хімічної зброї в районі населеного пункту Масьяф в провінції Хама. Як мінімум по двох останніх об'єктів раніше завдавали удари ВПС Ізраїлю.

В ніч на 14 квітня по Сирії випустили 100 крилатих ракет. Щонайменше троє мирних жителів постраждали в результаті попадання ракети США і їх союзників по складу військової армії неподалік від Хомса. Про це повідомляє сирійське державне інформаційне агентство SANA.

Літаки атакували хімічні бази, аби не допустити атак із застосуванням хімічної зброї на мирних жителів. Востаннє, така атака відбулась 7 квітня в місті Дума в Східній Гуті (передмістя Дамаска). Загинули щонайменше 85 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Україна солідарна зі США, Францією та Британією щодо Сирії - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути