середа, 31 березня 2021 13:02

Учені зробили відкриття про імунітет до мутованих штамів Covid-19

Учені зробили відкриття про імунітет до мутованих штамів Covid-19
Результати дослідження свідчать про те, що Т-клітинна відповідь у людей, які одужали та у вакцинованих, значною мірою не залежить від мутацій. Фото: pixabay.com

Національний інститут алергії та інфекційних захворювань США заявив, що клітинний імунітет, отриманий після одужання від коронавірусу, стійкий до нових його штамів.

Науковці дослідили зразки крові 30 осіб, які захворіли на Covid-19 та одужали до появи нових мутацій. Виявилося, що Т-клітина CD8+ залишалася активною, зокрема проти британського, південноафриканського і бразильського штамів коронавірусу, йдеться на сайті інституту.

"Т-клітини CD8+ обмежують інфекцію, розпізнаючи частини вірусного білка, присутнього на поверхні інфікованих клітин, а також знищуючи ці клітини", - вважають науковці.

На думку вчених, результати дослідження свідчать про те, що Т-клітинна відповідь у людей, які одужали, та у вакцинованих значною мірою не залежить від мутацій, а отже, повинна забезпечити захист від них.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США лідирує за кількістю вакцинованих у світі. Яке місце в України

Новий штам коронавірусу 29 березня виявили в Чехії. Незафіксована раніше мутація не є небезпечнішою, ніж британський або південноафриканський штами. Її дослідження тривають.

Зараз ви читаєте новину «Учені зробили відкриття про імунітет до мутованих штамів Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути