Ексклюзиви
вівторок, 22 червня 2021 16:05

Учені приголомшили прогнозом щодо нової Covid-мутації

Учені приголомшили прогнозом щодо нової Covid-мутації
До кінця літа штам домінуватиме на всій території Європи. Фото: pixabay.com

Уперше виявлений в Індії тип Covid-мутації Delta домінуватиме на всій території Європи до кінця літа.

У країнах, де він уже панує, спостерігається швидке погіршення епідемічної динаміки, ідеться в прогнозі вчених НАН. Delta зафіксували вже в 75 країнах світу, зокрема у Великій Британії, РФ і Португалії.

"У решті країн Європи Delta швидко витісняє інші. Епідемічна динаміка України зараз найбільш схожа на динаміку Польщі й Румунії, у яких епідемічні показники сягнули мінімумів весни 2020 року", - ідеться в повідомленні.

Держави, де нова мутація вже домінує, відрізняються тим, що останній пік вони пройшли приблизно в січні 2021 року й не мали весняного піку на відміну від країн Східної Європи, як-от Україна, Польща, Румунія та Угорщина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світом шириться небезпечний Covid-штам: що варто знати про нову мутацію

Спалахи Delta підтвердили також у Китаї, США, Африці, Скандинавії та країнах Тихоокеанського регіону. Delta починає домінувати в певних районах Індонезії, а заповненість лікарень у Джакарті досягла 75%. В австралійському штаті Вікторія також виявили цей тип мутації.

Всеіндійський інститут медичних наук, AIIMS, виявив три проривні інфекції, які є новими лініями індійського штаму – B.1.617.1, B.1.617.2 і B.1.617.3. Вони можуть заражати навіть вакцинованих від коронавірусу людей. Загалом в Індії за два місяці заразилися 63 вакциновані людини. У 27 з них виявили мутовані підвиди індійського штаму коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «Учені приголомшили прогнозом щодо нової Covid-мутації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути