Ексклюзиви
вівторок, 28 травня 2024 11:10

Участь Мексики у Глобальному саміті миру є дуже важливою - МЗС України

Участь Мексики у Глобальному саміті миру є дуже важливою - МЗС України
Заступниця міністра закордонних справ України Ірини Боровець поговорила телефоном із заступницею міністра закордонних справ Мексики Марією Терезою Меркадо Перес. Фото: mfa.gov.ua

Участь Мексики у Глобальному саміті миру, який відбудеться 15-16 червня у Швейцарії, є дуже важливою.

Про це йшлося під час телефонної розмови заступниці міністра закордонних справ України Ірини Боровець із заступницею міністра закордонних справ Мексики Марією Терезою Меркадо Перес, повідомляє пресслужба МЗС.

Боровець поінформувала співрозмовницю про актуальну ситуацію в Україні, пов'язану з щоденними обстрілами мирних українських міст, зокрема Харкова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський проти участі РФ у Саміті миру

"Наголосила, що Україна вважає участь Мексики в Глобальному саміті миру в Швейцарії надважливою і закликала до більш активного залучення до Формули миру президента України Володимира Зеленського, зокрема через участь у робочих групах з імплементації Формули миру, а також запросила стати учасником Міжнародної коаліції за повернення українських дітей", - йдеться у повідомленні.

Заступниця мексиканського міністра запевнила у незмінності підтримки Мексикою суверенітету і територіальної цілісності України та готовності сприяти реалізації ініціатив України в ООН, інших міжнародних і регіональних організаціях.

Сторони також обговорили шляхи інтенсифікації політичного діалогу між двома країнами та проведення двосторонніх контактів високого рівня у найближчій перспективі.

США підтвердили свою участь у Глобальному саміті миру. Але досі невідомо хто представить країну. На цей час свою участь у саміті підтвердили представники понад 80 країн.

Раніше президент України Володимир Зеленський звернувся до президента Сполучених Штатів Америки Джозефа Байдена і глави Китаю Сі Цзіньпіна. Він запросив лідерів цих двох країн неодмінно приїхати в Швейцарію і проявити своє лідерство в досягненні миру.

Зараз ви читаєте новину «Участь Мексики у Глобальному саміті миру є дуже важливою - МЗС України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути