середа, 05 вересня 2018 11:54

Учасники війни на Донбасі роздувають сепаратизм у Європі
4

Серед членів "Штрийської варти" є учасники війни на Донбасі
Фото: Facebook
Серед членів "Штрийської варти" є учасники війни на Донбасі
Серед членів "Штрийської варти" є учасники війни на Донбасі
Андрей Шишко стверджує, що чоловіки тренуються більше року

Сербська парамілітарна ультраправа сепаратистська організація "Штирська варта" заявила, що до неї входять учасники війни в Україні. Про це сказав лідер формування, екс-кандидат у президенти Словенії Андрей Шишко.

Учасники формування проходять вишкіл більше року. До його складу входять колишні військові та люди з бойовим досвідом, передає слова політика RTVslo.

Нещодавно сепаратисти опублікували в соцмережах фото та відео зі своїх вишколів. Про діяльність "Штирської варти" повідомляли і раніше, але правоохоронці не звертали на неї уваги. Тепер прокуратура перевірить походження і тип зброї у розпорядженні організації, факти підбурювання громадськості до ненависті та насильства й інших порушень закону.

"Серед членів "Штирської варти" є і такі, що брали участь у збройних конфліктах від Афганістану до України. Вони знають, що роблять", - заявив Шишко журналістам. Він знає, що організацію перевіряють. Але стверджує, що більша частина поліції та служби безпеки на його стороні. "Штирська варта" має на меті формування незалежної "Штирської держави". За неофіційними даними, готується до війни з мусульманами та лівими політсилами.

Прем'єр-міністр країни Мар'ян Шарец наголосив, що лише поліція та служба безпеки є законними структурами. Формування парамілітарних організацій є неповагою до конституції, заявив міністр внутрішніх справ Словенії. У червні вибори виграла антимігрантська Словенська демократична партія. Вона отримала більшість місць у парламенті - 25, але не змогла сформувати коаліцію.

1 серпня в Італії викрили організацію, яка вербувала найманців для війни на Донбасі на боці сепаратистів. Заарештували 6 осіб. Серед них громадяни Молдови та Албанії. Також є досвідчені військові, щ мають зв'язки з Росією.

Зараз ви читаєте новину «Учасники війни на Донбасі роздувають сепаратизм у Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути