вівторок, 23 березня 2021 05:20

У ВООЗ різко відреагували на нерівний розподіл вакцин від Covid-19

У ВООЗ різко відреагували на нерівний розподіл вакцин від Covid-19
Розподіл вакцин від Covid-19 вважають нерівним. Фото: Reuters

Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Гебреісус назвав нерівний розподіл вакцин від Covid-19 між багатими та бідними країнами "моральним провалом".

"Я ще в січні попереджав, що світ опиниться на межі катастрофічного морального провалу, якщо не вжити заходів для забезпечення рівного розподілу вакцин. У нас є кошти для запобігання цьому провалу, але шокує те, як мало було зроблено для його запобігання", - сказав глава ВООЗ, пише ТСН.

За словами Гебреісуса, багаті країни вакцинують молодих і здорових людей коштом "життів медиків, літніх людей та інших груп ризику в інших державах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Час втрачений" - науковець прогнозує хвилю хвороби з десятками тисяч випадків на день

"Розрив між кількістю вакцин, використаних в багатих країнах, і кількістю вакцин, отриманих за допомогою Covax, зростає з кожним днем", - відкресли він.

На його думку, така ситуація "веде до саморуйнування". Адже чим довше вірус поширюється, тим більша ймовірність появи нових штамів.

19 березня міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що Україна очікує найближчим часом поставки вакцин CoviShield ( AstraZeneca), СоronaVac китайського виробника Sinovac, вакцин американської компанії Novavax, Pfizer та ін.

До кінця березня-початку квітня в раках ініціативи COVAX Україна отримає партію в 570 тис. доз вакцини AstraZeneca, а до кінця травня - ще 1,1-1,2 млн вакцин виробництва цієї компанії. Крім того, Україна отримає ще й вакцини виробництва компанії Pfizer.

Також очікується поставка вакцини законтрактованої американської компанії Novavax в обсязі 10 млн доз та індійської розробки від Bharat Biotech.

Зараз ви читаєте новину «У ВООЗ різко відреагували на нерівний розподіл вакцин від Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути