вівторок, 29 вересня 2020 01:05

У Вірменії озвучили умови незалежності Нагірного Карабаху

У Вірменії озвучили умови незалежності Нагірного Карабаху
Назвали умови незалежності Нагірного Карабаху. Фото: ВВС

Визнання офіційним Єреваном незалежного статусу Нагірного Карабаху залежить від дій Азербайджану і Туреччини в зоні конфлікту.

Вірменія вживе військових заходів у разі подальшої ескалації збройного протистояння, заявив посол Вірменії у Росії Вардан Тоганян у інтерв'ю РБК.

"Наскільки близько азербайджанські і турецькі військові формування підійдуть до кордону Карабаху, настільки цей момент визнання Єреваном наблизиться", - зазначив дипломат.

Як стверджує Тоганян, у Нагірному Карабасі зараз ведуть бойові дії збройні сили Азербайджану, військові радники з Туреччини і найманці з Сирійської арабської республіки. На протилежному фланзі їм протистоїть армія Нагірного Карабаху.

"Вірменія є гарантом безпеки Нагірного Карабаху, ми вважаємо, що не можемо кинути наших співвітчизників", - сказав дипломат, додавши, що якщо Туреччина передасть Азербайджану винищувачі F-16, Єреван запровадить відповідні військові заходи.

Також Тоганян підкреслив, що конфлікт Вірменії та Азербайджану перетворився на "турецько-азербайджано-вірменське" протистояння, а Баку чекає на військову допомогу від Стамбула, щоб знову вдарити по Нагірному Карабаху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна за Карабах: цивільні авіакомпанії обмежують польоти до Баку та Єревана

Збройне протистояння Вірменії та Азербайджану у районі нагірно-карабахського конфлікту загострилося вранці, 27 вересня. Сторони висунули обопільні звинувачення в порушенні режиму припинення вогню, після чого у Баку заявили про початок контрнаступальної операції.

Зараз ви читаєте новину «У Вірменії озвучили умови незалежності Нагірного Карабаху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути